3 populære nationalparker på Balkan

Hver eneste år rejser tusindevis af danskere rundt omkring i Europa. De mest populære destinationer er ofte storbyer som London, Paris, Madrid, Berlin eller badeferie langs Spaniens, Italiens, Kroatiens og Frankrigs kyster. Men er du en af dem, som også elsker naturoplevelser og nye spændende destinationer, skal du overveje at bestille en flybillet til det uudforskede Balkan.

Balkan er det gamle Jugoslavien, og består i dag af landene Slovenien, Kroatien, Bosnien, Serbien, Montenegro, Albanien og Kosovo. Du kender sikkert Slovenien og Kroatien, men lidt længere og dybere inde i landene finder du nogle af de smukkeste og lækreste nationalparker, som gemmer på den ene oplevelsesperle efter den anden.

Nedenfor præsenterer vi tre nationalparker på Balkan, som vi varmt kan anbefale. Du kan finde flybilletter til nationalparkerne hos rejsepriser.dk

Plitvice Nationalpark

1

Det er svært at komme udenom denne naturperle, som i øvrigt er på UNESCOs liste over de smukkeste steder i verden. Plitvice nationalpark ligger i det nordlige Kroatien, og består af tusindevis af små søer, som du kan bade i. Selve parken dækker over 300 km2, og er en af de største i Europa.

Parken har et naturlig fauna og dyrerige, og beskyttes strengt af de lokale beboer. Hvis du er en af dem, som elsker at vandre og bade i smukke vandfald, er Plitvice nationalpark et must see.

Velebit nationapark

2

Drømmer du om at vandre i bjergene i mange forskellige ”naturzoner”, alt imens du har en udsigt over tyrkisblå hav? Så er Velebit nationalpark et sted, som du skal opleve. Du starter rejsen i den nordlige ende, og så skal du ellers vandre i to dage igennem noget af Europas smukkeste natur. Parken blev grundlagt i 1999, og er derfor en af Kroatiens yngste nationalparker.

Durmitor nationalpark

3

Durmitor ligger i Montenegro, og betragtes af mange rejsende som et sted Ringenes Herre kunne være blevet optaget. Parken var oprindelig formet af gletschere, og besøges i dag af flere tusinde turister i sommermånederne.

Det højeste punkt i Durmitor er Bobatov Kuk, som måler hele 3,5 kilometer. Såfremt du ønsker at bestige bjerget, anbefales det at du er i god form, da det er en 2-3 dage tur.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *