4 fede ferieformer

Der er mange forskellige former for ferie, hvor rejsetypen ofte har stor betydning for vores udbytte af ferien. Hvilken ferietype der foretrækkes er selvfølgelig meget subjektiv, men derfor kan det stadigvæk ikke negligeres, at de forskellige rejseformer gør noget vidt forskelligt ved os, som mennesker.

 

Vandreture

Vandreture er blevet mere in de senere år, hvor man kommer væk fra hverdagens stres og jag langt ude i naturen væk fra civilisationen.  Vandreferien er for dem, som gerne vil føle sig frie og er lidt hårdføre forstået på den måde, at det kræver hårdt fysisk arbejde at være på vandreferien, til gengæld får man også oplevelser for livet, hvor man møder fantastisk natur. Ligesådan har man mulighed for at møde mange forskellige mennesker med en anden baggrund og kultur end en selv.  En af de primære fordele ved denne rejseform, er at alle er lige, der skelnes ikke mellem førsteklasse og andenklasses suiter. Vandreferien er til dem der gerne vil have en på opleveren og alt efter hvilket land og hvilken rute der vælges, kan man sagtens lærer noget om sig selv på vejen.

 

Charterferien

Denne ferie er for alle dem, som gerne vil væk fra hverdagens stres og bare ligge og dase ved stranden et eksotisk sted. Fordelen ved denne ferie, er at man får slappet helt og aldeles af.  Her vil man ofte have en ferielejlighed med pool og tæt ved havet, så der er rig mulighed for afslapning.  Den er for dem som virkelig har brug for at slappe af uden de store fysiske anstrengelser, hvor alt er i nærmeste gå afstand, hvor gode restauranter og sjove aktiviteter er nemt tilgængelige. Udbyttet ved at tage på charterferie er at holde ferie med stort F og ikke skulle bekymre sig om for meget.

 

Dannelsesrejsen

Denne ferietype har historisk set været meget populær og mange har siden tidernes morgen taget på en eller anden form for dannelsesrejse. Formålet med denne type rejse er, at man måske lærer noget om sig selv eller den verden vi befinder os i.  Nutidens dannelsesrejser foregår oftest ved at man tager på et  ophold, såsom yogaferie, hvor man bliver tilbudt et par specifikke redskaber og værktøjer, som giver en et andet syn på livet eller får én ind i en bestemt zone.

Fitnessferien

I nutidens samfund er er sundhed blevet allestedsværende også når vi skal på ferie, hvor flere og flere feriesteder udbyder aktivferie af forskellig art.  Her er fokus på velvære og på at komme i form eller i det mindste tage på ferie uden at tage 40 kg på. Når man skal på fitnessferie er der typisk flere forskellige hold, så det er muligt at finde sammen med nogle som har samme niveau som en selv.  Her er der også en stigende fokus på, at det mad som der bliver indtaget er sundt.  Når man skal på fitnessferie må man ikke glemme sin preworkout, som er vigtig inden træning. Se forskellige former for preworkout her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *