At rejse eller ikke at rejse – det er spørgsmålet

Vi hører hele tiden om folk, der har valgt at rejse ud i verden for at opleve det hele. Samtidig hører vi også om andre, der hele tiden fortæller, hvor umuligt det er at rejse mere. Det sidste skyldes, at de fokuserer på de udgifter, som de i dag har, når de rejser. Hvis du vil rejse fuldtid, skal du tænke på en anden måde i dit liv. Der er ikke noget galt med, at du gerne vil have en fast base i dit liv, det vil de fleste faktisk, men hvis du drømmer om længere orlov, så har du muligheden for dette.

Opsig, lej eller sælg din bolig

Det er en god idé at cutte alle unødvendige udgifter ned eller helt væk, hvis du gerne vil rejse. Her er bolig klart den største synder for de fleste af os.

Alt efter hvilken situation du er i, så er der altid noget, du kan gøre. Hvis du har en lejebolig, kan du opsige den med 3 måneders varsel (typisk), og så kan du begynde at planlægge din rejse. Uden din lejebolig skal du ikke betale nogle penge til et land, som du ikke er i.

Hvis du selv ejer din lejlighed, kan du vælge at sælge den eller leje den ud. Hvis du ved, at du kun vil rejse i et halvt års tid, så er det klart bedst at leje den ud. Men hvis du godt kunne tænke dig at se, om du gider rejse rundt i flere år, så bør du vælge at sælge den. Du kan altid vende tilbage til en ny lejlighed.

Det kan anbefales, at du selv sælger den, da markedet er i optur i øjeblikket. Når du har fundet en køber, kan du benytte en boligadvokat, som er langt billigere end en ejendomsmægler. Du kan læse mere om denne mulighed lige her.

 

Arbejd mere op til din ferie

På de fleste arbejdspladser har du mulighed for at tage ekstra arbejdstimer. Hvis du hver uge tager 10 til 20 ekstra timer, så kan du pludselig spare rigtig mange penge op på et halvt til helt år. Når du gør det på denne måde, så behøver du ikke lave noget, når du rejser ud i verden.

Hvis du er på et job, hvor du ikke må tage flere timer, så kan du finde et deltidsjob ved siden af. Der er mange gode muligheder her, da folk altid søger nogen, som gider lave noget.

Du kan overveje at prøve at starte noget op online, hvis du også gerne ville kunne tage det med til udlandet. På den måde bliver det langt lettere for dig at klare det, mens du rejser fuldtid.

Hvis du drømmer om at rejse, så vil vi anbefale, at det er noget, som du hopper ud i. Din drøm forsvinder aldrig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *