De bedste Kro-ophold: Rejsen rundt i Danmark

Det er blevet populært at rejse rundt i Danmark, når den danske befolkning holder ferie. Det bliver mere og mere tiltalende at være indlandsturist, og tage rundt i nogle af Danmark smukke afkroge. Danmark er et lille land, men tilfældet er ofte, at man som dansker ikke har været ret mange steder i forhold til hvor skønt landet i virkeligheden er. Danmark har en utrolig gammel historie, hvilket man blandt andet har mulighed for at opleve, hvis man vælger at besøge nogle af de mange danske kroer. Her kommer der 4 kroer, der med garanti vil blive husket på rejsen rundt i Danmark.

Søllerød Kro – Sjælland

På Sjælland, nærmere bestemt omkring Søllerød, ligger Søllerød kro med en historie, der går 340 år tilbage i tiden. Kroen blev oprindeligt bygget af en lokal præst, der fik tilladelse til at lave kroophold for sognebørn og gennemrejsende. Efter dødboet blev gjort op, har kroen blandt andet budt på utrolige kulinariske oplevelser, da stjerne kokken Michel Michaud tog over i 1986, næsten 300 år efter kroen oprindeligt blev bygget. Kroen har siden været indehaver af flere Michelin stjerne hen over årene, hvor det gastronomiske niveau stadig ligger i dag.

Michel Michaud satte tilbage i 1986 rammerne for dansk top gastronomi, og var med til at vende hele den gastronomiske verden i Danmark, der tidligere var vant til traditionel dansk mad, uden det store liv.

I dag er køkkenet styret af Brian Mark Hansen, der både har vundet Årets kok i Danmark, samt vundet en 2. plads ved Bocuse dÓr Danmark i 2013.

Falsled Kro – Sydfyn

Falsled Kro har ligesom Søllerød kro en historie der går tilbage til 1700 tallet.
Lene og Svend Grønlykke overtog kroen tilbage i 1969 og har fra start, skiltet med at turen til Falsled Kro er en omvej værd, hvis man rejser over Fyn.

Kroen har været budt på mad af en den fineste klasse med blandt andre Jean-Louise Lieffroy, og føromtalte Michel Michaud komfuret i køkkenet. Køkkenet er i dag styret af Per Hallundbæk der stadig den dag i dag, leverer mad der er repræsenteret i den absolutte top i Danmark

Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby er beliggende i det midtjyske, omkring den lille by Henne. Henne Kirkeby Kro har været nabo til den lille kirke i byen siden år 1790.
Henne Kirkeby kro har i over 200 år været indehaver af Danmarks største krohave, der har leveret friske råvare til køkkenet lige fra starten. På den led udskiller denne over 200 år gamle kirke sig fra resten af de danske kroer, da man som gæst har mulighed for at gå rundt i den enorme have, og dufte samt smage på de mange krydderurter og grønne råvarer. Køkkenet er i dag styret af stjernekokken Paul Cunningham, der har en fortid som køkkenchef på nogle af de bedste engelske restauranter, samt danske Michelin restauranter såsom: Formel B, Søllerød Kro og Hotel Plaza.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *