Disse steder SKAL du opleve inden du dør!

Verden er et fantastisk sted, fyldt op med ubeskriveligt smukke afkroge. Man kan hurtigt komme til at rejse til de samme type steder, og holde sig til det trygge. Der findes dog så mange smukke steder, som man burde besøge inden man dør. Her kommer en liste med nogle af de absolut smukkeste.

Kappadokien i Tyrkiet

Mange har været i Tyrkiet, hvor den høje sol, den eksotiske mad og de flotte strande, præger rejsedestinationerne. Men Tyrkiet gemmer også på en helt unik seværdighed, man ikke må snyde sig selv for.

Kappadokien er en kombination af natur og kultur, hvor klipper og små primitive landsbyer, går i ét med landskabet. Det ker svært at komme frem i det klippede landskab, hvor det kun er mindre stier, der forbinder de små seværdige landsbyer.

Den oplagte måde at se det helt unikke og smukke landskab på, er ved at tage en tur i luftballon over det enorme område. På den måde kan man skabe sig et overblik over et landskab, der ikke findes andre steder i verden. Når man flyver rundt over det beklippede landskab, vil der dukke små hule byer frem, der er som taget ud af en Disenyfilm.

Hvis man vælger at besøge det helt fantastiske område til fods, er det muligt at overnatte på nogle af de få hoteller, der i de fleste tilfælde er bygget direkte ind i klipperne. Det er muligt at leje cykler, samt små scootere til at transporterer sig rundt i mellem klipperne, og tage på tur til nogle af de 5 mindre byer i det svært fremkommelige landskab.

Landskabet byder på flere dale, der bestemt er et besøg værd. Det er blandt andet muligt at besøge Göreme-dalen, hvor Kappadokiens ”Friluftsmuseum” ligger. I denne eventyrlige dal er det samtidig muligt, at se nogle af de bedst bevarede klippekirker i hele området.

Petra i Jordan

Beliggende i den brandvarme ørken, ligger et af verdens største og mest spektakulære menneskeskabte seværdigheder. Petra er et kolossalt bygningsværk der for over 2000 år siden blev bygget ind i en enorm klippeside. Den spektakulære seværdighed nævnes i bibelen flere steder, og var samlingsstedet for de mange rejsende nomader. Senere er bygningen brugt i flere store film såsom Indiana Jones og Transformers.

Petra er en del af UNESCO verdensarv, og vurderes til at være en af de absolut smukkeste bygninger, mennesket nogensinde har skabt. Området omfatter både grave, stalde og amfiteatre, der går helt tilbage til den første civilisation i denne del af verden.

Machu Picchu i Peru

Lidt over 2000 meter over havets overflade, i bjergene i Peru, ligger en af de absolut største seværdigheder i Sydamerika. Den spektakulære ruinby antages, at være blevet bygget omkring år 1400 af Inka indianerne. Byen endte kun med at være beboet i lidt over 100 år, da den spanske erobring var med til at udrydde, det meste af den bosatte befolkning.

Den antages at der kun boede omkring 750 mennesker i den fantastisk smukke bjergby, og at befolkningstallet faldt under regntiden, hvor beboerne søgte ned i den omkringliggende jungle.

Da man undersøgte Machu Picchu med arkæologiske aktiviteter, fandt man kun 173 skeletter, hvoraf hele 150 af dem var kvinder. Hvad der var sket med den mandlige del af befolkningen, er selv den dag i dag et mysterium.

Versailles uden for Paris

Der findes mange smukke slotte i Frankrig, men intet kommer i nærheden af Versailles paladset. Paladset vurderes til at være en af de mest storslåede kongelige bygninger i vesten, der tilbage i 1682 var beboet af det kongelige franske hof, helt frem til den franske revolutions begyndelse i 1789.

Bag ved paladset er der anlagt en majestætisk park, der ligesom selve paladset, er spækket med utrolige detaljer, skulpturer, og vandbassiner.

Når man kommer ind på selve paladset, er det værd at stille sig i kø til det velbesøgte men utrolige ”Galerie des Glaces” der også kaldes spejlsalen, hvilket vurderes til at være den største attraktion på paladset. Galerie des Glaces er en 73 meter lang spejlsal fyldt med intet mindre end 578 enorme spejle.  Salen er foruden de mange spejle, udsmykket med marmor, krystallysekroner og loftsmalerier.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *