Håndbagage – det må du have med

Det vrimler med billige rejser, hvilket er rigtig skønt. En af grundende til at rejseselskaberne kan gøre rejserne så billige er dog ved at bestemme, at du kun må have håndbagage med, hvorfor du typisk skal betale dyrt for at have en almindelig kuffert med. Vi giver dig tips til at pakke let samt forklarer dig reglerne for håndbagage.

Vægt, størrelse og antal håndbagage varierer fra flyselskab til flyselskab. Derfor bør du altid dobbelttjekke på dit valgte flyselskabs hjemmeside om hvilke regler, der gør sig gældende i dit tilfælde. Der er dog nogle retningslinjer for hvad man må og ikke må i forbindelse med håndbagage. De fleste flyselskaber foreskriver således, at et styk håndbagage, må medbringes på rejsen, samt en lille taske til computer eller håndtaske.

Mål på håndbagage:

Højde: 55 cm

Bredde: 40 cm

Dybde: 23 cm

Vægt: 8 kg

 

Håndbagage – do’s and don’ts

Fro det første er det forbudt at medbringe væsker over 100 ml i håndbagagen. Du må gerne tage mere end én beholder med, men ikke flere end at disse kan være i én genlukkelig plasticpose, da man også kun må medbringe én pose. Der gælder dog særlige regler for babymad, diætmad. Hvis du skal bruge disse under rejsen, eller disse er købt i Taxfree-shoppen og forseglet med synlig kvittering, er disse tilladte at medbringe. Disse skal dog også sikkerhedskontrolleres.

Før du boarder et fly skal du tage alle væsker ud af din håndbagage og placere disse i plasticbakkerne, som stilles til rådighed ved sikkerhedskontrollen. Indimellem tager security-personalet ekstra stikprøver, hvorfor du kan blive bedt om at udlevere dine medbragte væsker til supplerende sikkerhedskontrol.

Du skal tage alle væsker ud af håndbagagen og placere dem synligt i den anviste plastkasse ved sikkerhedskontrollen, så security personalet kan se dem. Du kan opleve, at væskerne bliver udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.

Reglerne for den ekstra håndtaske eller computertaske du må medbringe er, at denne ikke må overskride følgende mål: højde max 40 cm, bredde max 30 cm og dybde max 15 cm. Disse mål passer standardmålene for en almindelig PC, hvorfor du uden problemer kan medbringe en computertaske til 13” Mac eller PC.

 

Rejse med medicin

I forhold til medicin er reglerne bøjelige, men strikse. Medicinske væsker, som fx gele eller flydende, er undtaget for reglerne om væske i håndbagagen, men kræver recept.

Der er forskellige regler for forskellige typer medicin. Fælles er dog, at hvis du skal have medicin med på ferie, skal du have en recept på det. I forhold til meget stærk eller store mængder medicin skal du måske have en ekstra tilladelse. Spørg din læge til råd før rejsen, hvis du er i tvivl. Hvis du behøver at medbringe nedkølet medicin er det ligeledes tilladt at medbringe et køleelement på rejsen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *