Jeg flytter til Thailand – hvad med a-kasse?

Hvis du vælger at flytte til Thailand og dermed ikke være bosat i Danmark længere, vil du ikke kunne være medlem af en dansk a-kasse. Et af kravene for at være medlem af en dansk a-kasse er, at du skal have bopæl i Danmark. Flytter du til Thailand, vil dette ikke længere være tilfældet og du vil derfor samtidig ikke have ret til understøttelse.

Flytter du derimod til et andet Europæisk land og arbejder, vil der være mulighed for at få flyttet dine forsikrings- og arbejdsperioder, som er optjent i det Europæiske land til en dansk a-kasse i Danmark. Dermed vil du kunne få understøttelse, så snart du er flyttet tilbage til Danmark igen.

Du kan dermed godt være medlem af en dansk a-kasse, men det vil ikke give dig nogle fordele, da din a-kasse ikke vil kunne hjælpe dig, hvis du flytter til et land uden for Europa. Der står du selv til ansvar for din månedlige indkomst og vil derfor ikke kunne få nogen understøttelse fra en a-kasse i Danmark.

Heller ikke selvom du er dansk statsborger og igennem hele dit liv, har været bosat i Danmark og ikke har været flyttet til udlandet før.

Få dig et job i Thailand

Måske du endnu ikke har fået et fast job i Thailand, selvom du vælger at flytte til det eksotiske land. Nogle vælger blot efter længere tids overvejelse, at bestille en envejs flybillet og tager tingene lidt som de kommer.

Andre skal have alt planlagt ned til mindste detalje med job, et sted at bo og mange andre ting. Uanset om du er den ene eller anden type, vil det være en fordel for dig selv, hvis du finder et job relativt hurtigt i Thailand, hvis du ikke har et, når du rejser af sted fra Københavns lufthavn.

Medmindre du har sparet mange penge op igennem flere år og kan leve af dem i længere tid, vil det ikke være noget problem for dig, at leve i Thailand da det er et billigt land at leve i.

Har du derimod ikke ret mange penge at gøre godt med, vil du hurtigt skulle bruge en månedlig indkomst, så du i hvert fald kan forsøge dig selv med mad og drikke.

Finder du hurtigt et job, vil du også hurtigere kunne lære thailænderne at kende og hvordan man opfører sig i Thailand, i forhold til i Danmark. Ikke alle lande er ens og man kan hurtigt komme til at fremstå forkert.

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på, hvorfor du ikke skal være medlem af en a-kasse, hvis du flytter permanent til Thailand.

Artiklen er skrevet i samarbejde med A-kasseoversigt.dk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *