Modens Milano

Italien vandt i 2015 prisen for at være det bedste turistland i Europa ved Danish Travel Award. Og Italien er desuden hvert år med i opløbet om at være det sted, som fleste danskere rejser til – og ikke uden grund:

Klimaet er perfekt, maden er enestående, vinen er i verdensklasse og du finder arkitektur, kunst og historie på hvert gadehjørne. I Italien er der alt, hvad hjertet begærer, og du kan sikkert på stående fod opremse de første 5 byer/områder i Italien, som du har på din to-do liste i fremtiden.

I dette indlæg har jeg valgt at zoome ind på modemetropolen Milano, der er den officielle hovedstad for mode i Italien. I Milano finder du alle de kendte Italienske modehuse, såsom Missoni, Salvatore Ferragamo, Gucci, Emilio Pucci, Armani, Roberto Cavalli og Versace – for blot at nævne nogle designere, Italien har opfostret. Byen summer af kreativitet, og her finder man en stor forståelse for moden, som et ædelt og gammelt håndværk, der videreføres fra generation til generation. I resten af verden er Italiensk en slags kvalitetstempel på, at noget er af godt design og i en eksklusiv kvalitet.

Det er desuden her, at spirende designtalenter fra hele verden slår sine folder, når de ønsker at blive inspireret og lære håndværket fra de bedste.

Men Danmark er ikke ukendt for milaneserne. Fortæller du, at du er dansker, vil milaneserne sikkert få en genkendelig mine i ansigtet og begynde at opremse ikoniske danske designere og brands, som Royal Copenhagen, George Jensen, Arne Jacobsen, der også er kendte og elskede designere i Italien og især Milano. Eksklusive italienske pelse er desuden ofte lavet på dansk minkpels, som anses for at være noget af det upperste i verden. Måske det er derfor, du ofte ser italienerne shoppe danske pelse, når de besøger Danmark.

Men Milano er også kendt for andet end sin tradition og næse for design og mode.

Teatro alla Scala

Operaen i Milano er en af de mest kendte i verden og er desuden det første teatre bygget udelukkende til operaforestillinger. Den imponerende bygning er tilbage fra 1778 og tegnet af arkitekten Giuseppe Piermarini. Skal du til Milano, bør du sikre dig en billet til en ballet eller opera, hvilket du kan købe forud for dit besøg på operahusets hjemmeside.

Duomo di Milano

Har du set billeder fra Milano eller fået et postkort tilsendt, har det højst sandsynligt været af byens vartegn, den imponerende domkirke, Duomo di Milano, som kan prale af at være den 5 største katedral i Verden.

Du bør efter dit besøg unde dig en kop kaffe eller et glas vin på pladsen foran domkirken, der altid emmer af liv, oplevelser og mennesker. Her kan man sagtens få en time til at gå med blot at observere bylivet.

Galleria Vittorio Emanuele II

Milano er bestemt byen, hvor dankortet hurtigt brænder hul i lommen – her er nemlig eksklusive butikker i overflod. I det store og imponerende butikscenter, Galleria Vittorio Emanuele II, finder du de dyre designerbutikker, men selve bygningen er også flot og en oplevelse i sig selv.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *