Oplev nogle af verdens nye vidundere

De oprindelige 7 vidundere der også bliver kaldt de 7 underværker, blev fundet af Antipatros fra Sidon, der dengang beskrev og omtalte de 7 vidundere allerede 2000 år f.kr.

Mange tvivlede på, at han havde besøgt alle de 7 vidundere, og mange mente at de 7 vidundere blev valgt på baggrund af ry og historier fra rejsende. En af de ting der tyder på at det er gået sådan for sig, er at mange af oldtidens 7 underværker, er centraliseret omring middelhavet.

I begyndelsen af år 2000 e.Kr. var digitaliseringen af verden i sådan en udvikling, at man startede en afstemning over internettet over 7 nye vidundere. Afstemning varede meget symbolsk i 7 år, og var først slut i slutningen af 2007.

Over 100.000 millioner mennesker fra hele jordkloden stemte på, hvilke monumenter de mente skulle være en del af de nye 7 underværker.

Afstemningen der blev offentliggjort i Lissabon i 2007, resulterede i disse 7 nye vidundere:

download-3

Taj Mahal – Agre, Indien

Taj Mahal blev bygget i den indiske by Agre, på befaling af Mughalkejseren Shan Jahan. Det helt spektakulære palads stod færdigt i 1648 efter et byggeri, der strakte sig over 20 år, og involverede over 20.000 mennesker.

Hele det storslåede palads blev opført til ære for Shan Jahans kone.

Shan Jahans kone døde i barselssengen, efter at have levet et lykkeligt liv, hvor kejserparret blandt andet havde beriget verden med 14 børn. På dødsleget fik hun Shan Jahan til at afgive 4 løfter, der skulle ende med at være startskuddet for byggeriet. Shan Jahan lovede sin kone at:

  • Bygge hende et gravsted som verden aldrig havde set før
  • Være kærlig overfor børnene
  • Gifte sig igen
  • Besøge hendes gravsted hvert år

Opfyldelsen af det første løfte blev det 76 meter høje Taj Mahal med de storslået bygninger. Bygningerne er helt utrolig smukke og lavet i røde sandsten og hvidt marmor, der blev udsmykket med diamanter, blodsten, krystaller og perler.

chichen-itza

Chichen Itza – Yucatán, Mexico

Beliggende på Yucatán halvøen ligger Chichen Itza, der blev stemt ind på listen over de 7 nye vidundere i 2007. Chichen Itza fungerede som kongetemplet for Mayaindianerne, der havde deres storhedstid tilbage i år 1400.

2 gange om året, når lyset falder rigtigt vil en slange komme til syne ned af pyramidens ene side, hvilket vidner om den helt utrolige arkitektur og sans for symbolikker og detaljer, som mayaindianerne besad.
Akustikken omkring i templet er ligeledes helt unik, hvor det blandt andet er muligt, at hviske i den ene ende af templet, og uden problemer høre hvad der bliver hvisket om i den anden ende af templet.

download-1

Cristo Redentor – Rio de Janeiro, Brasilien

Kristus Frelseren eller Cristo Redentor, er navnet på den meget berømte kristusstatue, der blev indviet i år 1931. Allerede i midten af 1850´er opstod ideen om at bygge en stor statue sat på tegnebrættet, da den katolske præst Pedro Maria Boss, søgte om en finansiering fra den daværende prinsesse Isabel. Tanken var at opfører et religiøst monument, som både skulle sætte Brasilien, og den katolske kirke på verdenskortet.

Ideen blev ikke til noget, og først i 1921, fremkom et nyt forslag om en oprettelse af et stort landemærke i form af en stor statue.

Der var mange forslag til udformning, hvor både ideer om en stort kors, Jesus med en jordklode, samt en piedestal var på bordet.

Det endte med at blive en 710 meter høj statue, der i øvrigt er bygget af Skånska cement fra Sverige, viser Jesus der favner verden, og er i dag en del af de 7 nye vidundere.

 colloseum

Colosseum – Rom, Italien

Opførelsen af det store Colosseum i Rom begyndte allerede i år 70 e.kr Det enormt store og fascinerende amfiteater, er beliggende midt i Rom, og vurderes til at være et af de største romerske værker nogensinde.

Amfiteateret blev blandt andet brugt til Gladiatorkampe, hvilke er blevet filmatiseret i et række store biograffilm. Colosseumet byder på en lang og brutal historie. Det siges blandt andet, at der igennem historien døde mere end 500.000 mennesker, og omkring 1 million dyr i den historiske arena.

Den lange historie har budt på flere store jordskælv, hvilket har medført at det store Colosseum står delvist ødelagt, den dag i dag.

En tur til det romerske Colosseum er bestemt et besøg værd, hvor man har mulighed for at få guidet turer, ind på et af de mest brutale arenaer igennem menneskets historie.

kinesiske

Den Kinesiske Mur – Kina

Den kinesiske mur er uden tvivl et monument, der er berettiget til at være på den nye liste over de 7 vidundere. Muren blev bygget som et forsvarsværk mod plyndringer og invasion fra nomadestammer. Byggeriet startede tilbage i år 700, men blev først færdigt i midten af 1600 tallet. Hvor flere 100.000 mennesker måtte lade livet under byggeriet.

Muren strækker sig over en strækning på 6.259 kilometer, hvilket gør den synlig fra månen.
Er man interesseret i at besøge det spektakulære monument, er den mest besøgte del af muren Badaling, som var den første del af muren, der blev åbnet for turister.

 

Foruden de nævnte nye vidundere, tæller listen også Machu Picchu i Peru og Petra i Jordan, som man kan læse meget mere om i denne artikel

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *