Rejsen går til Island – dette skal opleves!

På trods af navnet Island, er den nordlige perle af et land, overraskende grøn. Island har utrolig mange oplevelser at byde på, hvilket også har resulteret i at turismen på øen, er blevet større og større som årene er gået. Dette har blandt andet noget at gøre med den helt fantastiske natur, der både byder på varme kilder, is belagte gletsjere, grønne fjelde og meget andet. Island er en perle, hvis man ønsker et alternativ til den traditionelle charterrejse.

Her kommer 3 oplevelser på Island, man sent vil glemme:

Overnat i et gammelt islandsk tørvehus

Over det meste af landet, ligger der gamle islandske tørvehuse. Mange af de gamle tørvehuse er lavet om til pensionater, hvor det er muligt for turister at overnatte. Hvis man vælger at besøge de mere lokale områder, hvor der ligeledes ligger tørvehuse, er det muligt at hilse på de lokale, der ofte sidder foran de små huse og strikker med islandsk pladegarn, laver bål, eller andre hyggelige aktiviteter i stille tempo.

Lad kroppen blive varmet op i den blå lagune

Island er spækket med varme kilder, hvor det muligt at slappe af og forkæle kroppen på en helt naturlig facon. Der findes flere vulkaner på den forholdsvis lille ø, og det er netop den glødende undergrund, der er med til at varme de termiske kilder op på Island.

Den mest kendte varme kilde, er ”Den Blå Lagune”, men har man lyst til at opleve en mere autentisk varm kilde, er det muligt at tage nordpå, hvor det er muligt at få kilderne for sig selv. Den blå lagune er stor, men også velbesøgt af de mange turister, der årligt tager til Island for at opleve netop denne.

Ved at tage op nordpå, får man en oplevelse for sig selv, og det vil på den måde opleves mere intenst og autentisk, at sidde i den varme kilde, og kigge ud over det utrolig smukke landskab.

Island – et af verdens bedste steder at opleve nordlys

Island byder på et noget skiftende vejr. Vejret på Island kan skifte på meget kort tid, og der vil aldrig rigtig være en garanti for at se stjerne på en helt klar himmel. Men hvis der er klar himmel på Island, vurderes det til at være det bedste sted på hele jorden at opleve nordlys. Nordlys er et fænomen der ikke kan ses særlig mange steder i verden, og mange mennesker rejser derfor langt, for at se det fantastisk flotte naturfænomen.

Nordlys opleves af os mennesker som et væld af farver, der bølger hen over nattehimlen. Men nordlys er i virkeligheden rent teknisk, et resultat af solens ladede stråler, der møder jorden magnetfelt, og derved giver det fantastiske grønne lys.

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *