Sådan undgår du at telefonregningen eksploderer på ferien

Vi har vænnet os til at have internet med os hele tiden i Danmark. Google og Facebook er aldrig længere væk end at du skal tage mobiltelefonen op af lommen.

Selv når vi rejser er det blevet nemmere at være forbundet. Norwegian tilbyder gratis WiFi i deres fly. Og det vildeste er, at det faktisk virker.

Men når du så ankommer til din destination er det som om alle de gode ting hører op. Nu har du ikke længere data-forbindelse, hvis du da ikke vil betale de høje roaming-afgifter, teleselskaberne i mange år har tjent penge på.

Og hvad gør du så?

Vi ser her på 3 tricks til at undgå at telefonregningen eksploderer på ferien samtidigt med at du beholder dit internet. Guiden er skrevet i samarbejde med mobilshoppen Incover.dk, hvor du har mulighed for at købe dit næste cover og powerbank til turen.

3 – Like Home

3 like home

Teleselskabet 3 har lavet et abonnement med navnet ”3 – Like Home”. Det er en god beskrivelse af hvad du køber.

Med abonnementet kan du bruge din telefon og tablet som du ville i Danmark i det meste af Europa, USA og flere andre lande.

Per skrivende stund – februar 2016 – kan du i 28 lande verden over bruge data, SMS, MMS og opkald til samme pris som du betaler i Danmark. Har du en pakke med fx 10 gigabyte data om måneden kan du altså bruge dem i USA lige så vel som i Danmark.

Og abonnementet er til et par hundrede kroner om måneden ikke engang dyrt!

3 – Like Home er en seriøs konkurrent lige meget hvilket mobilabonnement, du har lige nu.

Køb et SIM-kort hvor du lander

Undertegnede har netop været en tur i Thailand i 4 uger – deraf de mange indlæg om Chiang Mai her på 24Rejser.dk.

Da vi landede i Chiang Mai gik vi ind i en butik for at registrere vores pas og købe et SIM-kort som det første. Thailand har for nyligt fået lidt mere strikse regler end de tidligere har haft, så det er nu nødvendigt at registrere dit pas for at købe et SIM-kort.

SIM-kortet kostede 100 baht (20 kroner) og vi tankede op for 500 baht (100 kroner). På den måde havde vi rigeligt med data på hele turen og kunne finde rundt i byen med Google Maps, finde hinanden med Messenger og stene lidt rundt på DR.dk når vi havde 5 minutters pause ind imellem.

Ofte kan du købe et SIM-kort med data på direkte i lufthavnen uden at skulle registrere dit pas. Det kan lade sig gøre fx i Københavns Lufthavn.

Kun WiFi

Den sidste og ærgerlige mulighed er alene at køre på WiFi i en uge.

Det virker, hvis du er i Singapore, hvor staten har sat WiFi op i hele byen.

Men det er en ringe løsning, hvis du er i Thailand eller resten af Asien, hvor WiFi er rimeligt ”scarce”. Selv i Las Vegas i USA er det svært at finde et hotspot. Det var det i hvert fald, da jeg var der i januar 2016. Længe leve McDonalds og Starbucks og deres gratis WiFi..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *