Det skal du smage i London

Måske kender du allerede i forvejen til de traditionelle britiske madretter eller måske gør du ikke. Besøger du London, er der flere forskellige madoplevelser, som du bør smage på og det skulle ikke undre mig, at du i hvert fald kan lide en af de traditionelle retter.

Engelsk mad har ikke af alle fået den bedste omtale, men i de senere år i London er der kommet flere nye restauranter, hvor der bliver serveret gammel traditionel engelsk mad, så englænderne igen kan finde glæden i maden og ligeledes så turister fra hele verden kan få øjnene op for deres mange retter.

Artiklen er skrevet i samarbejde med takeawayportalen Hungry.dk – din nemme vej til fastfood i aften.

Fish ’n chips og Sunday roast

Fish and chips restauranter findes der flere af i London. En af dem er restauranten Fish Club, der ligger i den sydvestlige del af London, men stadig i en gåafstand til for eksempel Themsen, som hvert år tiltrækker flere tusinde turister.

Fish Club er en gammeldags fish ’n chips restaurant, hvor der bliver serveret paneret rødspættefileter og pommes fritter samt forskellige fiskeburgere. Det er en spise, som er et must at smage i London og kan fås flere steder end hos lige restauranten Fish Club.

Ydermere er Sunday roast også en anden velkendt ret, som du bør smage på. Det skal naturligvis være på den rigtige engelske måde. Sunday roast er på ingen måde en dansk roastbeef, som vi kender til det i Danmark. Kødet vil på ingen måde være en anelse lyserød i midten, men derimod helt gennemstegt.

Sammen med gulerødder, kartofler og andre grøntsager kommer det og stegen i en hedetur i ovnen i lang tid. Nogle steder bliver kartoflerne sågar stegt i ovnen i gåsefedt og dette er en rigtig engelsk delikatesse.

Hvis muligheden er for at smage på dette, bør du gøre dette, hvis du besøger London en dag. Som navnet antyder er det et traditionelt søndagsmåltid og ofte serveres der ikke andet om søndagen på diverse pubber i London.

Jamie Oliver og Gordon Ramsay

De to kendte tv kokke Jamie Oliver og Gordon Ramsay har deres egne restauranter i London, hvor Jamie Olivers restaurant har navnet Fifteen, mens den aldrende Gordon Ramsay har flere forskellige restauranter i London.

Det kan dog være en god idé, at bestille bord i god tid i forvejen, hvis du ønsker at besøge en af deres restauranter ved dit besøg i London. Det er pragtfuld mad og maden bliver lavet i bedste Jamie Oliver og Gordon Ramsay stil.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *