Tandlægeturisme til Thailand

Jeg er lige kommet tilbage fra en 4 uger lang tur til Thailand (det har du lagt mærke til, hvis du følger med her på bloggen med adskillige indlæg især om priser og levevilkår i Chiang Mai).

Chiang Mai er som by spændende at leve i. Vejret er godt, priserne er lave og indbyggerne venlige. Det tiltrækker ikke alene vi, der lever der i længere tid, men også turister der kommer for at spare penge på blandt andet tatoveringer og tandlægeoperationer i forhold til hjemlandet.

Tandlægeoperationer er særligt spændende at kigge på.

Hvis du skal have klaret en rodbehandling i Danmark er det en operation, der kan stå dig i adskillige titusinder kroner. I Thailand koster den cirka 1/6 af den danske pris, hvis du vælger en af de dyre tandlæger i byen, der taler engelsk og som har moderne udstyr.

Hvis du skal have lavet tilpas store operationer kan det derfor svare sig i stedet for at betale den danske tandlæge faktisk at købe flybilletter til Thailand – tur / retur billetter står dig i cirka 5.000 kroner, hvis du køber i god tid (6 uger før), tage en ferie og ordne gebisset i det hinsides.

Tandlægeturisme ikke et nyt begreb

At vi danskere rejser ud af landet for at købe ting og få serviceret os er intet nyt. Bare tænk på den store grænsehandel der foregår med øl, cigaretter og alskens gode ting og sager i Flensburg syd for den danske grænse.

Mange danskere har over de sidste år fået ordnet deres tænder især i Polen, Rumænien, Ungarn og andre østeuropæiske lande. Her er priserne ikke på niveau med resten af Europa (Frankrig, Tyskland, England) og ved større operationer er der således penge at spare selv når rejse- og indlogeringsomkostningerne bliver trukket fra.

At det nu også kan lade sig gøre i Thailand hænger sammen med især at flybilletterne over de sidste år er faldet i pris. For år siden var det svært at finde flybilletter til Thailand for under 8-10.000 kroner tur / retur. I dag kan det lade sig gøre for under 3.000 kroner begge veje med direkte fly fra København til Bangkok med Norwegian (og ja – du får stadig noget at spise på turen).

Fagre nye verden!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *