Tjekliste til ferien

Måske du snart skal ud og rejse til varmere himmelstrøg, og hvor en masse afslapning, kolde drinks og sightseeing venter forude. Men inden du kan slappe helt af og nyde din ferie, er der en lang række praktiske ting, du skal huske, så du får den bedst mulige ferie. Er passet fornyet? Har du styr på vaccinerne? Og hvad skal du særligt huske at pakke i kufferten? Læs videre, hvor vi guider dig til de vigtigste ting, du skal huske, inden du tager ud at rejse.

Pas, vacciner og rejseforsikring

Jo længere væk din rejsedestination ligger fra Danmark, jo flere vaccinationer skal du med garanti have. Det kan eksempelvis være mod Hepatitis og Gul Feber afhængig af din destination. Søg derfor hjælp hos din praktiserende læge eller læs mere her.
Har du husket at forny dit pas? Tjek altid flere måneder før afrejse, om dit pas stadig er gældende, så du undgår stress op til afrejsedagen. Ligeså vigtig, som at have vaccinerne i orden, er det at have fuldstændig styr på rejseforsikringen. Uheldet kan være ude – også for dig. Find derfor din forsikringspolice frem og kig den igennem, og ellers ring til dit forsikringsselskab, der med garanti kan hjælpe og guide dig.

Det skal du pakke i kufferten

Det kan være en udfordring at pakke kufferten, for hvad skal man tage med? Inden afrejse, tjek da rejsemålets vejrforhold, så du har en idé om, hvilket tøj du skal pakke. Husk også solcreme, insektspray, hovedpinepiller og andet medicin, som du måtte tage dagligt. Tag også forskelligt fodtøj med, så du har mulighed for at skifte fodtøj i løbet af din ferie – dette er specielt en god idé, hvis du har planlagt at gå meget, eksempelvis hvis du skal på storbyferie. Spørg dig selv, hvor meget du forventer at købe på din ferie, da der skal være plads til disse ting i din kuffert på hjemrejsen. På denne måde undgår du at skulle smide tøj eller håndklæder ud, fordi der ikke er plads i kufferten. Tjek også op på, hvor mange kilo bagage du må have med – dette er nemlig forskelligt fra flyselskab til flyselskab.

Lav en liste

Du kan med fordel lave en liste over de ting, du skal have med på ferien, inden du begynder at pakke. Så sørger du for, at du ikke pakker mere, end du har brug for, og chancen for, at du husker de vigtigste ting, er større. Du skaber altså selv et overblik over, hvad der skal pakkes, så det bliver meget nemmere og hurtigere at få styr på kufferten. Prioriter også hvad der skal med i din håndbagage, specielt hvis du skal ud på en længere flyrejse, så du i flyveren ikke sidder og mangler din favoritbog, som du ved en fejl har pakket i kufferten.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *