11 sjove ting du kommer til at opleve i Thailand

Thailand er et fantastisk land.

Jeg sidder her lige nu og nyder kulturen. Sammen med min kæreste i Thailand har vi en måned i Chiang Mai, hvor vi vil arbejde og nyde området.

Det er anden gang vi er i Thailand. Vi har derfor en lille idé om kulturen i området. Og vi har lagt mærke til 12 lidt sjove ting, vi gerne vil dele med dig her:

Kvinder skal have BH på

Der er flere grunde til at min kæreste skal have sin BH på. Både fordi at munke ikke skal blive fristet når vi går på gaden – de har jo lovet cølibat for resten af deres liv – men også fordi almindelige thai-mænd vil kigge skævt, hvis der er synlige brystvorter.

Græd når du ser kongen

Det her forventes af thai’erne, men heldigvis ikke af os udlændinge. Kongen har en hellig status vi slet ikke forstår. Derfor forventes det af thai’erne at de bryder ud i gråd af bare respekt hvis de er så heldige faktisk at se kongen.

Du rører ikke ved en anden persons hoved

Hovedet i Thailand er helligt. Derfor må du eksempelvis ikke eje et Buddha-hoved. Det skal sætte fast på en krop. Du rører heller ikke ved andre menneskers hoved. Det er meget uhøfligt. Når du er i fitnesscenter får du også et separat håndklæde til hovedet.

Ingen sko i hjemmet og ved Buddha

Der er flotte templer (wats) og Buddha-statuer over meget af Chiang Mai og resten af Thailand. Jeg styrketræner i Ratillana ved floden. Her er en Buddha-statue – og 3 skilte der fortæller dig, at du skal tage dine sko af. De mener det!

Ratilanna hvor jeg træner - 5-stjernet resort. Fitness koster 700 kr. om måneden.
Ratilanna hvor jeg træner – 5-stjernet resort. Fitness koster 700 kr. om måneden.

Ingen råb og ingen frustrationer

I Thailand er det meget ildeset, hvis du kommer med råb eller mærkbart udtrykker dine frustrationer. Thai’erne lever med det, de kalder et ”stille og roligt hjerte” fremfor et opfarende og aggressivt et.

Selv hvis du bliver irriteret skal du derfor holde det for dig selv. Det værste du kan gøre er at udtrykke din frustration offentligt med udbrud. Stille og roligt, tiger.

Vasker altid deres fødder

Når thai’erne kommer hjem vasker de ofte fødderne som det første. Ligesom hovedet er næsten helligt, så er fødderne ikke noget, de tænker så højt om. De er beskidte og træder på alt muligt hele tiden. Derfor skal de også holdes pæne og rene og vaskes jævnligt, gerne en gang eller to om dagen.

Rygning indendøre er stadig en ting

I Thailand er der ingen rygelov. De fleste vestligt restauranter og cafeer – de, der gerne vil tiltrække de vestlige kunder der ofte har lidt mere at byde på i form af penge – forbyder rygning. Men spiser du i en thailandsk restaurant kan du næsten være sikker på, at der bliver tændt en cigaret på et tidspunkt. De danske dampcigaretter er ikke kommet til Thailand endnu.

Du kører i den forkerte side af vejen

scootere i thailand

Det her siger næsten sig selv. Det er billigt at leje en scooter i landet, men pas på, når du bevæger dig ud, for du kører i venstre side af vejen og det tager lige et øjeblik at vænne sig til som almindelig dansker.

Ingen alkohol før kl. 17

Butikker i landet sælger ikke alkohol før klokken har slået 17. Thailand har deres problemer med alkohol og især mange mænd (thai som udlændinge, der kommer hertil og drikker deres penge op) drikker for meget. For at det i det mindste ikke skal ske om formiddagen har Thailand forbudt salg af alkohol tidligt på dagen.

Kommer der en munk? Gå til side

Munke har hellig status i samfundet.. Når der kommer en munk gående på fortovet skal du derfor træde til side så munken kan fortsætte sin banke uden at skulle undvige dig. Især hvis du er kvinde skal du tage et godt skridt til siden, så munken med sit cølibat-liv ikke bliver fristet.

Op at stå i biografen

Når du er i biografen i Thailand spilles der en lille video om kongen på cirka 2 minutter. Når denne video spilles skal du stå op for at vise din respekt for kongen. Det gælder udlændinge og thai.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *