3 fede destinationer i Østeuropa

Hvem siger ferien altid skal gå til Spanien, Portugal eller Frankrig? Østeuropa er mindst lige så oplevelsesrig, med store pulserende metropoler, samt natur der kan tage pusten fra en.  Østeuropa rummer store historiske skatte og tager man længere syd på mod Balkan, så er der gode sandstrande og skønt ferieklima. Her kommer nogle udvalgte destinationer til den ultimative destination i Østeuropa.

 

Polen

Det store østeuropæiske land polen rummer af store bygningsværker og storslåede monumenter, hvorimod deres natur er både er en kombination af både store skove og bjergrige regioner. Dertil har Polen en hård og barsk historie, hvorfor landet har været i krig med mange forskellige nationer.

Foruden hovedstaden Warszawa, så er der et par andre gode byer, som er værd at besøge når Polen er destinationen, Heriblandt Krakow.  Krakow  er landets tredje største by og indeholder mange seværdigheder, hvor dens arkitektoniske fremtoning er helt og aldeles unik. Her er de mange middelalderlige bygningsværker og kirker et must see.  Byen er beliggende i det sydlige Polen tæt på grænsen til Slovakiet og har floden Wisla løber gennem byen. Til en weekendtur er byen en perfekt destination.

 

Prag

 

Tjekkiets hovedstad emmer af et pulserende byliv og kan på mange måder beskrives som Østeuropas Paris.  De fleste seværdigheder er beliggende i byens centrum, hvorfor den er let at udforske på gåben.  Når du slentre gennem bydelen er der mange forskellige ting at tage sig til. Den gamle bydel emmer af charme af og ligger bare få skridt fra den berømte Karlsbro.  Karlsbroen er den ældste bro i byen og bliver hver aften tændt af lygtemænd. Det giver en følelsen af at man er kommet til en svunden tid,  og man kan let forestille sig hvordan de krydsede floden for flere hundreder år siden.

Af kulinariske tips, så er Tjekkiet kendt for at brygge særdeles gode øl, hvor den mest kendte nok er Budejovicky Budvar, som mange mener er den ”rigtige” Budweiser. Derudover er Pilsner Urquell en lige så kendt øl,hvor det er muligt at besøge de forskellige bryggerier og smage øllen inden den kommer på flaske.  En af fordelene ved at besøge en by som Prag, sammenlignet med en by som Paris eller Barcelona, er at det er væsentligt billigere.

Kroatien

Kroatien er det Balkan land der har størst kystlinje ud til Adriaterhavet, hvorfor det gør Kroatien til et yndet rejsemål i sommerhalvåret. Her er byerne Split og Dubrovnik to fede destinationer at besøge. Split er beliggende helt ud til vandet og har en charmerende bymidte, hvor Diocletians Palads er besøget værd. Dertil har den en lækker havnepromenade med spændende cafeer. Dubrovnik ligger i det sydlige Kroatien og er måske Kroatiens mest populære ferieby og det er ikke uden grund. Den har et historisk vingesus med en imponerende bymur og det er nemt at booke en båd tur til en af de nærliggende strande. Det er muligt at finde fly til Kroatien her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *