3 fede destinationer til road trips

At tage på road trip er noget helt specielt. Oplevelserne er mange, når man vælger at tage bilen som transportmiddel frem for flyveren. Og det er netop det, der gør road trips til noget særligt. Nemlig at selve turen fra din start til din slutdestination bliver en del af det, som du tager med dig hjem fra din rejse. Du får muligheden for at befinde dig steder, som du aldrig havde drømt om før. Derudover bliver nærværet med dine medrejsende bedre, grundet de mange timer I bruger tæt på hinanden, hvilket bestemt også tilfører værdi til rejsen.

Der er altså mange fordele ved at tage på en road trip, men det er ikke alle steder i verden, hvor det er lige sjovt. Derfor lister vi i dette indlæg op for de tre fedeste road trip destinationer. Inden da er der dog et par ting, vi anbefaler, at du får styr på, inden du rejser:

 

Erstatning ved trafikuhed: Fordi du begiver dig ud på en længere køretur, vil risikoen for et trafikuheld naturligvis være til stede, som den jo altid er, når man kører i en bil. Det er ikke noget du skal lade sig skræmme af, men i tilfælde af, at der skulle ske dig noget, er det en god idé, at være forberedt med erstatning. Erstatning ved trafikuheld kan du læse mere om her.

Hav dokumenter klar: Det kan godt være, at vi i Danmark ikke bliver udsat særlig meget for det, men som du sikkert har set i flere film, kan man i udlandet sagtens støde på følgende sætning: ”License and registration please.” Hav derfor styr på dette.

 

1. Islands ringvej

 

Hvis man sætter meget pris på flot natur og synsoplevelser udover det sædvanlige, så skal man bestemt tage Islands ringvej med i overvejelsen om steder i verden at tage på road trip. Ringvejen er, som navnet antyder, en sammenhængende vej, der cirkulerer hele vejen rundt om Island.

Uden stop kan køreturen klares på 18 timer og 27 minutter. Man skal dog sætte en hel del mere tid af, grundet mængden af de synsoplevelser, som det er noget nær umuligt ikke at holde ind for at nyde i en stund. På ”rundturen” vil man blandt andet kunne opleve enorme bjerge, spruttende vandfald, vulkaner i udbrud, nordlys (!!!) og meget meget mere.

 

2. New Zealand

 

Præcis som Island, så er New Zealand naturfotografens paradis. Der er ikke nogen tvivl om, at det er en af de destinationer i verden, som har den absolut flotteste natur. Hvis du ønsker at være afsted i længere tid, er fordelen ved en road trip i New Zealand også, at du nærmest konstant vil blive mødt af nye og lige hæsblæsende synsoplevelser hver dag. Så har man planer om en rejse på op til tre måneder, så er New Zealand perfekt komparativt med Island, hvor man i den tid ville løbe tør for land.

Der findes mange online selskaber, der kan hjælpe dig med at planlægge en road trip her, lige meget om den skal være på 7 dage eller 7 uger. Så det er bare om at komme i gang.

 

3. Route 66, USA

USA tilbyder et hav af lange landeveje, som nærmest er egnede til road trips, men der er én over dem alle: Route 66. Vejen der løber tværs over landet og dækker 3.940 km, har i den grad fået skabt et navn ud af sig selv. I modsætning til de to forrige destinationer indeholder denne ikke helt de samme naturoplevelser. Dog er de stop, som man har mulighed for at lave på en road trip på Route 66 utrolig velkendte.  Med stater som Californien, Arizona og Texas kan man opleve nogle af USA’s mest populære områder.

Fordelen ved en road trip på Route 66 er ydermere, at turen er nem at skræddersy efter behov, da det jo er en sammenhængende vej. Ved forberedelsen af ruten kan man derfor blot benytte et kort over vejens strækning og beslutte, hvor langt hen ad den man vil køre.

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *