3 ideelle destinationer for cykelferie

Danskerne har i mange år været glade for at cykle. Det er efterhånden blevet ret populært at tage på cykeltur rundt i Danmark, når man lige har fridag til det. Nu hvor sommeren byder på et hav af ferie- og fridage, finder danskere det ideelt at tage på cykelferie, hvorfor vi herunder bringer 3 bud på gode destinationer. 

Turen går til Grækenland

Når man skal vælge destination, bør man ikke kun tænke på landet og temperaturen, men også hvad mulighederne for at cykle er. En del destinationer kræver mountainbikes, da ruterne er rundt i bjerge. Grækenland byder dog på cykelferie på de Ioniske Øer, hvor man dog også godt kan cykle på en almindelig cykel.
De Ioniske Øer er ikke særlig turistede, hvilket gør, at du kan opleve det autentiske Grækenland på denne cykeltur. De Ioniske Øer er Zakynthos, Kefalonia og Ithaka, hvor Zakynthos byder på cykelruter forbi små landsbyer væk fra trafikerede veje, ruter gennem olivenlunde og forbi vingårde. Ithaka byder på ruter gennem cypresskove, grantræer og meget andet natur, der skyldes det frugtbare miljø, som klippernes kalksten skaber. Afslutningsvis er der Kefalonia, som man også kan klare på almindelig cykel, men vi anbefaler dog mountainbike, da der er en del bakker. Bakkerne er dog cykelturen værd, da de byder på smukke panoramiske syn.

Marokko – mountainbike i Atlasbjergene

Vælger du denne destination som udgangspunkt for din cykelferie, kræver det – modsat ovenstående – at du cykler på mountainbike. Atlasbjergene er en bjergkæde på 2450 km! Den løber gennem Tunesien, Algeriet og Marokko, som er den del af kæden DU vil opleve på denne tur. Der forefindes en del planlagte cykelture til denne destination. Dermed vil man ikke cykle alene, men sammen med en mountainbike-guide, hvilket kan virke trygt og sikkert, når man begiver sig rundt i Atlasbjergene. Ydermere vil der også på disse guidede ture, blive sørget for, at en bil følger jer rundt. Dermed kan man hoppe ind og køre med, hvis benene lige har brug for en pause. Det er en god mulighed, hvis man virkelig har brug for en pause, men ikke har lyst til at sænke de andre. Bemandingen i bilen vil også sørge for at lave reparationer på cyklerne, hvis der er behov for dette. Bjergene kan nemlig godt byde på utilregneligt terræn, hvor det kan kræves, at cyklen får en lappetur af og til. Når man cykler på utilregneligt terræn, er det også utroligt vigtigt, at man beskytter sit hoved med en cykelhjelm – se udvalg her.

Italien – Mountainbike i Dolomitterne

Du har helt sikkert hørt om Dolomitterne, men har du overvejet at tage på cykelferie med bjergkæden som destination? Bjergene består primært af hævede koralrev tilbage fra da de blev dannet i Tethyshavet, hvorfor det ikke er underligt, at Dolomitterne er på UNESCO’s verdensarvsliste! En cykelferie her vil derfor bringe masser af natur, kulturel og historiske oplevelser. *En cykelferie i Dolomitterne forudsætter dog, at man er i fysisk god form og anbefales ikke til nybegyndere.

Før man bestiller sin rejse, bør man undersøge ruterne på forhånd. Nogle ruter forudsætter erfaring og specialudstyr, hvor andre ruter er mere stille og rolige – og sagtens kan foretages på almindelige cykler. Ydermere kan det være en god idé med guide og følge-bil, når man begiver sig ud på udfordrende ruter.
God cykelferie!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *