Dansker i Edinburgh: De 3 vigtigste seværdigheder

Lige nu bor jeg i Edinburgh, hvilket gør mig kompetent til at skrive dagens indlæg på 24rejser.dk, hvor jeg vil fortælle dig, hvad du ganske enkelt ikke må undlade at se på din tur til Edinburgh.

Mit navn er Kristoffer Føns, jeg er rejseblogger på Rejsekris.dk & Storbritannien.dk og lever for tiden som selvstændig digital nomade uden fast adresse i Danmark.

Calton Hill – fantastisk udsigt i centrum

Det første du skal gøre, når du er tjekket ind på dit hotel i Edinburgh, er at indstille Google Maps på din telefon til at føre dig hen til Calton Hill. Du kan også blot gå til Princes Street (byens store shopping-gade), gå forbi Waverley Stationen og efter 300 meter når du Calton Hill, som skal “bestiges” – dog kun trapper og en stejl sti på 30-40 meter.

Herfra får du en fantastisk 360 graders udsigt over Edinburgh. Du kan se både Edinburgh Castle, havet og den enorme Arthur’s Seat troner ikke langt derfra. Netop Arthur’s Seat i Holyrood Park bør du også besøge såfremt du har flere dage i Edinburgh og ikke er bange for at vandre meget stejlt opad.

Calton Hill giver noget nær samme gode udsigt og det er for alle uanset fysisk form. Naturligvis ganske gratis at besøge.

Leith Shore – trendy mad i Trainspotting-omgivelser

Har du set filmen Trainspotting? Den legendariske Irvine Welsh roman blev i 90’erne filmatiseret og foregår i Edinburgh’s arbejderkvarter Leith.

Leith er siden blevet gentrificeret i en sådan grad, at det nu er her Edinburgh’s mest trendy indbyggere mødes, når der skal indtages god mad.

Jeg vil anbefale at tage en tur til Leith Shore, hvor der både er Michellin restauranter og pubber med fremragende britiske retter. Forleden spiste jeg på pubben King’s Wark, som ligger lige ud til vandet. Jeg bestilte den ærke-skotske ret Haggis for første gang og det smagte fremragende. Pris: lige knap 100 kr i virkelig flotte omgivelser.

Jeg anbefaler Leith Shore til alle, der gerne vil lidt væk fra turist-mekkaet omkring Royal Mile og Princes Street i det centrale Edinburgh.

En pint eller mange på Grassmarket

I min forrige anbefaling nævnte jeg turist-mekkaet omkring Royal Mile. Selvom Royal Mile og dele af den gamle by i Edinburgh er meget turistpræget, så er der også hyggeligt. Du skal dog dreje af Royal Mile lige efter St Giles Cathedral (som er gratis at besøg og virkelig smuk, så gå lige derind først) og gå til venstre, hvor du finder Victoria Street. En Harry Potter lignende gade fyldt med masser af spændende, små butikker.

Et billede slået op af Rejsekris (@rejsekris) den

Efter at have kigget i butikker, går du ned på Grassmarket, der tidligere har fungeret som både marked og plads for hængninger af diverse forbrydere.

Her er der praktisk talt nok pubber af vælge imellem. Jeg kan anbefale The Last Drop, der både serverer god mad til en fair pris og har et godt udvalg af real ales.

Advarsel: i så autentiske omgivelser er det svært at nøjes med en enkelt pint!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *