5 ting du skal have styr på før du rejser sydpå

Når tasken skal pakkes og turen går sydpå, er det nemt at glemme én eller flere ting derhjemme. Det kan blive en kilde til bekymringer – eller måske endda betyde, at man slet ikke kommer afsted. Derfor har vi samlet en huskeliste med 5 ting, som du bør have styr på før du rejser.

 

Tøj der passer til klimaet

Når man rejser sydpå, tænker man ofte kun på at få sommertøjet med. Der er imidlertid mange af disse destinationer, hvor det kan blive meget køligt om natten. Sørg derfor for at undersøge klimaet grundigt før du tager afsted, så du undgår trælse overraskelser.

Bliver der køligt om natten, bør du overveje en trøje og eventuelt et par leggins, som du kan tage på, når temperaturen daler.

Hvem passer på huset?

Det kan være en god idé at få nogen til at passe huset, mens du er væk. Spørg eventuelt en nabo eller en god ven, om det vil have noget imod at kigge ind og eventuelt vande potteplanterne, mens du er væk.

På den måde undgår du også grimme overraskelser, når du vender hjem igen.

 

Elektronikken skal være i orden

Hvis du skal have elektronik med på rejsen, skal du sørge for, at det er ordentligt. Én af de hyppigste kilder til skader på telefoner og iPads er fald, der eksempelvis skader skærmen. Selvom skærmen stadig er funktionel, kan den pludselig stoppe med at virke uden varsel, og det er især uhensigtsmæssigt på en rejse.

Sørg derfor for, at alt din elektronik er funktionel, før du rejser. Hvis din iPad er i stykker, så kan du få den repareret her.

 

Pas, penge og papirer

Pas, penge og papirer bør være et mantra, hvis du skal ud og rejse. Uden disse ting bliver rejsen ikke til noget. Sørg derfor for, at der er styr på disse tre ting i god tid før afrejsen.

Mange medbringer ikke kontanter, når de rejser i dag, men det kan stadig være en rigtig god idé at have lidt med. Du kan ikke være sikker på, at du altid kan bruge dit kort.

Vaccinationer

I nogen dele af verden er det nødvendigt med vaccinationer. Undersøg dit rejsemål i god tid og kontakt eventuelt din læge, hvis du er tvivl.

Det kan være nødvendigt at bestille tid hos lægen i god tid, så sørg for, at der er styr på det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *