Dét skal du huske inden du flytter til udlandet

At flytte til udlandet er utroligt spændende. Man får muligheden for at bo i et nyt land, opleve en anderledes kultur, skabe nye bekendtskaber og få masser af minder og oplevelser med tilbage. Bedre bliver det ikke!

Dog er en udlandsflytning en længere proces, og derfor er der en del praktiske ting du skal tjekke af på din to-do-list, før du tager afsted.

Der er nemlig en masse formaliteter, der skal ordnes inden man flytter til udlandet. Det er derfor en god idé at starte i god tid, og få de kedelige opgaver af vejen så snart du kan, så du kan se frem til dit næste eventyr uden at skulle tænke på andet.

Men hvad er det så lige du blandt andet skal huske?

Flyt din adresse

Et længere udlandsophold kræver, at du flytter din adresse, så det er nemmere for de offentlige myndigheder at komme i kontakt med dig, hvis det er nødvendigt.

Sørg derfor for at flytte din adresse som noget af det første, idet det er én af de ting, der skal ordnes inden du tager afsted, men også er en af de ting, som man har en tendens til at glemme.

Tegn en rejseforsikring

I udlandet er dit sygesikringskort ikke gældende, og uanset hvor du rejser hen, er det derfor en god idé at tegne en sygeforsikring inden du tager afsted.

Det forholder sig nemlig sådan, at du – på trods af at være dækket af det blå sygesikringskort indenfor EU – er dækket i forskelligt omfang afhængig af reglerne i det pågældende land.

Tegn derfor en forsikring og undgå en høj regning, hvis du pludseligt skulle blive syg eller komme til skade.

I forbindelse med dette, er det også en god idé at blive undersøgt inden du tager afsted. Eksempelvis kan du undgå pludseligt opstået tandpine ved at tage på tandlægebesøg inden du tager afsted.

På denne måde kan du også få overstået nødvendig tandbehandling, eksempelvis plastfyldning, inden du tager afsted. Ønsker du en billig tandlæge, så se mere her.

Undersøg visumforholdene

Skal du flytte til et land udenfor EU, er det vigtigt, at du undersøger om du skal søge visum, så du undgår problemer ved ankomst til din destination.

Du kan få en overskuelig oversigt over visumpligtige lande på udenrigsministeriets hjemmeside.

Undersøg reglerne for arbejde

Skal du arbejde i udlandet, er der også nogle ting der skal ordnes i forbindelse med dette. Flytter du til et land udenfor EU, gælder der nemlig specifikke regler afhængig af hvilket land du flytter til.

Skal du bevæge dig uden for EU’s grænser, er det derfor en god idé at undersøge reglerne for arbejdstilladelse, opholdstilladelse og lignende.

Forbliver du indenfor EU, er det ikke nødvendigt med at ansøge om en arbejdstilladelse og en opholdstilladelse, idet du får tildelt dem automatisk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *