Hvad du skal opleve på Sri Lanka

Gæsteindlæg fra indehaveren af Sril.dk.

Sri Lanka er en ø i det sydlige Asien, der i mange år har været præget af borgerkrig. Men i dag er landet kommer sig over borgerkrigen og bliver løbende mere og mere populær at besøge turister. Sri Lanka byder på noget for enhver, om du så er til hvide sandstrande, historiske bygninger, kultur eller fantastisk natur og dyreliv.

Det fantastiske dyreliv

Sri Lanka er kendt for at have et meget unikt dyreliv. Du kan blandt andet se vildsvin, aber, elefanter, skildpadder, leoparder, forskellige hjortearter samt en masse dyr under vandet.

Når du rejser rundt på Sri Lanka støder du ofte på dyr du ikke ville herhjemme. Men en mulighed for at komme endnu tættere på dyrene er ved at besøge en af de mange nationalparker.

Du kan for eksempel besøge Yala National Park der er den 2. største på øen og en af mest populære. Yala er meget populær fordi at det er det sted i verden med den største koncentration af leoparder. Yala har generelt et meget rigt dyreliv med elefanter, krokodiller, bjørne, vortesvine, vandbøfler og krokodiller.

Nogle af dyrene kan dog være svære at finde og du kan derfor med fordel tage på safari i parken. Her kører du rundt med en guide der ved præcis hvor han skal lede for at finde nogle af de mere specielle dyr.

Er du mere til dyr under vandet er der også store muligheder for at komme tæt på dem. Du kan komme på hvalsafari hvor du, hvis du er heldig, kan komme tæt på den største nulevende hvalart, blåhvalen. Du kan på en hvalsafari også komme tæt på mange andre hvalarter for eksempel kaskelothvaler.

Historiske og kulturelle oplevelser

Sri Lanka gemmer på meget historie. Du kan komme på besøg i nogle af de gamle kongebyer og se hvordan de gamle slotte er bygget.

Et eksempel på en af de gamle byer er Anuradhapura der har en historie tilbage til det antikke Sri Lanka. Byen er også på UNESCOs verdensarvsliste. Samlet har Sri Lanka 8 steder på UNESCOs verdensarvsliste så allerede her er der en masse at udforske.

Du kan også komme helt tæt på nogle af de gamle traditioner. Du kan for eksempel se hvordan de sad på pinde og fiskede i gamle dage på Sri Lanka.

Lokalbefolkningen på Sri Lanka er også meget venlige og dem af dem der kan engelsk vil hellere end gerne snakke om deres kultur.

Afslapning

Når du har været rundt og udforske øen og se nogle af de fantastiske seværdigheder kan det være kærkomment med lidt afslapning. Det er der heldigvis også massere af muligheder for.

En af de bedste måder at slappe af på er ved at besøge en af strandene. Strandene på Sri Lanka har krystalklart vand, palmer, hvidt sand og er omgivet af smukke naturområder. Strandene er altid et besøg værd. Strandene er meget forskellige og du kan altid finde en strand til hvad du søger – om det så er et stille område eller mulighed for vandaktiviter.

Du kan på sril.dk se en liste med 8 bedste strande på Sri Lanka samt læse meget mere om den unikke ø.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *