En vinterguide til gode oplevelser

Hvis du sidder derhjemme i sofaen, og ikke helt ved hvad du skal tage dig til i de kolde vintermåneder, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel får du nemlig en masse inspiration til sjove og spændende vinteroplevelser, som du kan lave sammen med familie, venner og kæreste.

Kulturelle storbyrejser er et hit om vinteren

Vinter er perfekt årstid til at tage på den helt store kulturelle storbyferie. Hvem gider nemlig gå rundt indenfor på museer og udstillinger om sommeren, når solen skinner og vejret indbyder til udeliv. Nej, vel. Derfor er de kolde vintermåneder perfekte til at gå på opdagelse i et af Europas kulturelle skattekamre, som eksempelvis Paris.

Louvre, d’Orsay, Montmartre, Notre Dame. Sæt gerne en forlænget weekend af, hvis du skal nå bare at nyde en lille del af byen. Der venter dig jo også et kæmpe udvalg af kulinariske oplevelser, for ikke at snakke om shopping- og underholdningsmulighederne.

Spar penge ved at rejse om vinteren

Den helt store gevinst ved at tage på storbyferie om vinteren er, at du rejser uden for højsæsonen. Dette betyder ikke kun at du kan finde billigere flybilletter og overnatning. Det betyder også færre turister, og mindre kø når du skal opleve noget. Alt sammen med til at gøre storbyrejsen om vinteren mere attraktiv.

Er du blevet inspireret, og kunne du tænke dig at give kæresten en storbyrejse i oplevelsesgave, så brug Find-oplevelsesgaver.dk. De har samlet alle de gode oplevelsesgaver på nettet. Du finder weekendture, storbyferier, og mange andre fantastiske oplevelsesmuligheder.

Tilbage til naturen

Hvis du er mere til naturoplevelser frem for storbyens larm og støj, så fortvivl ikke. Vores nordiske naboer kan byde på noget af den mest fantastiske vinternatur i verden. Her finder du nogle anderledes og sjove oplevelser, og mange af dem er ikke mere end nogle timers kørsel fra Danmark.

Hvad siger du eksempelvis til at suse rundt på snescooter i de norske fjelde, eller tage på tur med slædehunde gennem de svenske skove. Mindeværdige oplevelser udover det sædvanlige, klods op ad vores egen hoveddør. Det skønne ved at de store naturoplevelser ligger så tæt på os er, at de ikke behøver koste en bondegård. Spænd et par snekæder på bilen, og kør nordpå.

Den nordiske natur er unik

Hvis du virkelig skal have en på opleveren, så skal du længere mod nord. Det er når man bevæger sig væk fra civilisationens trygge rammer, at man får mulighed for at støde på den vilde naturs skønheder.

Eksempelvis så er vintermånederne ideelle for at opleve det spektakulære fænomen, nordlys. Selvom vi kan være heldige at opleve det i Danmark, så skal man som regel til de nordligere egne for at være heldig.

I Jukkasjärvi i Nordsverige er der rigtig gode muligheder for at se nordlys. Udover det, så kan du også bo på et vaskeægte ishotel. Ja, du læste rigtigt. Et ishotel, hvor alle værelser har hver deres vintertema, og alle rum er blevet skulptureret i hånden. Hotellet stiller termosoveposer til rådighed. Termoundertøjet skal du selv huske.

Sov under den (næsten) åbne himmel og se nordlys

Hvis et ishotel ikke er imponerende nok til dig, så kan du køre endnu længere nordpå. Til Kakslauttanen i Finland, hvor du finder nogle af de bedste forhold for at se nordlys i hele verden. Her ligger også de verdensberømte glas-igloer, hvor du fra din seng har en fuldkommen forunderlig panoramisk udsigt over nattehimlens nordlys. Det siges, at børn undfanget under nordlysets skær, bliver ekseptionelt smukke og lykkelige.

Du danske vinter

Selvom den danske natur ikke er lige så storslået som vores nordiske naboers, så rummer den stadig rige naturoplevelser. Særligt når sneen har lagt sit tæppe, er en gåtur gennem det danske landskab en fryd for øjet. Så selv om temperaturen daler og mørket sænker sig over landet, så er der stadig masser af muligheder for at komme ud og få en på opleveren. Husk på…

Vintervejr kræver vintertøj

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Hvis du ønsker at blive klædt rigtig på til det nordiske vintervejr, så kan du eksempelvis købe dejlig varmt termotøj fra Termoland. De har et stort udvalg af super lækkert termotøj til både børn og voksne.

Så skulle der ikke være nogen undskyldninger tilbage. Nu har du fået en guide til hvad du kan foretage dig her om vinteren, og gode råd til hvordan du holder varmen. Så er det bare om at komme op af sofaen, og ud at finde nogle gode vinteroplevelser.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *