Er du også dimittend? Tag på ferie inden du begynder voksenlivet

Det virker som om, sommeren lige er gået i gang, men allerede nu er der ikke lang tid til, at sommeren er ved at gå på hæld igen. Det har selvfølgelig også været en virkelig dårlig sommer rent vejrmæssigt. Så meget desto mere er der grund til at komme lidt væk, inden du rigtig skal til at gå i gang med voksenlivet og fuldtidsjobbet

Det er nu, du skal lade de sidste batterier op til et langt og hårdt efterår. Det vil både være godt for dig og din fremtidige arbejdsplads, at du er helt klar oppe i hovedet, før du begynder. Det kan sagtens lade sig gøre – vi guider dig.

Praktiske foranstaltninger inden rejsen

Du har sikkert bare lyst til at hoppe på det første og bedste fly mod de varme lande, men der er lige nogle ting, du skal tage højde for, inden du tager afsted.

Først og fremmest skal du huske at opdatere dit pas. Det er tit lige omkring midten af tyverne, alderen på de fleste dimittender, at man skal skifte passet. Det er ofte set, at man simpelthen har glemt det, og derved ender med ikke at komme afsted.

Derudover skal du have styr på situationen med din a-kasse. Hvis du har været så smart at tilmelde dig en a-kasse, mens du har været studerende, kan man nemlig få dagpenge lige efter side eksamen. Hvis du ikke starter på job lige efter, er det utrolig dejligt med en indtægt, så du for eksempel kan komme afsted på sådan en ferie.

Der er dog nogle regler, du skal være opmærksom på. Når du tager afsted på ferie, skal du huske at melde det ud til a-kassen, så du ikke modtager penge uden at lave noget. Mange prøver dog alligevel at slippe afsted med det, men det kan få alvorlige konsekvenser for din ret til at modtage dagpenge, hvis de tager dig i paskontrollen. Klik her hvis du vil læse mere om dagpengereglerne som studerende.

Afbudsrejser er vejen frem

Som nylig dimittend og efter en lang sommer, har du formentlig ikke økonomien til at købe en eller anden dyr billet til et eller andet endnu dyrere sted. Det er derfor afbudsrejser er så geniale. De koster ikke meget mere end halvdelen af, hvad de oprindeligt koster, og alt hvad du skal gøre er at være klar til afrejse kort tid efter.

Nu tror du måske, at afbudsrejser kun har kedelige destinationer, men det er langt fra tilfældet. Du kan komme Grækenland, Egypten, Kreta og Kroatien for bare at nævne nogle. Hvad der normalt koster 5-7.000 kroner går med en afbudsrejse helt ned 3.000 kroner. Dette er inklusivt hotelværelse og endda nogle gange all inclusive.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *