Gode råd, når du rejser med børn…

“Bare fordi man har små børn, betyder det ikke, at man skal undlade at rejse og opleve verden!” Har du hørt den sætning eller noget tilsvarende fra din omgangskreds uden børn, som ikke forstår, at selvom man ikke vil se børn som en begrænsning, så er realiteten, at feriedestinationen og praktik ofte hovedsageligt besluttes ud fra det faktum, at der skal børn med på ferien.

Du sidder måske allerede og gruer over sommerens ferierejse til Gardasøen, hvor du skal beskæftige lille Orla på den lange biltur eller på, hvordan du skal aktivere Ella på hendes første 7 timers flyvetur.

Vi har samlet en lille guide med tips og anbefalinger til at rejse med børn:

Vælg det rigtige tidspunkt

Det er ikke altid muligt at kunne vælge, hvornår på dagen man vil flyve, køre eller sejle, men hvis du kan, så vælg gerne et tidspunkt, hvor børnene naturligt er trætte, som f.eks. lige omkring middagsluren eller efter aftensmaden, hvor børnene normalt kommer i seng. Derved har de for det første langt mindre energi, men derudover virker bilens eller flyets larm, som en beroligende faktor, der luller dem til ro. Skal du køre ned gennem Europa, kan du desuden være heldig at køre helt udenom kø på landevejene og ved motorvejsrestauranter(og toiletter), hvis du vælger at køre om natten eller tidligt på morgenen. Det er bestemt ikke at nedvurdere, at kunne barbere 2-3 timer af køreturen ved at undgå så meget kø som muligt.

Underholdning

Brug tricket, som du bruger derhjemme, når du skal have barnet til at aktivere sig selv, mens du står og kokkerere aftensmaden, hiv Ipad eller telefon frem!

På Ipaden kan du downloade en bunke tegnefilm og spil, som de i feriens anledning, må se/lege med ad libitum. Husk nogle høretelefoner, så de kan sidde i deres egen verden.

Medbringer du fysisk legetøj i stedet for, kan du med fordel medbringe spil eller legetøj, der stimulere børnene ved at sætte krav til deres kognitive evner – det trætter børnene psykisk i stedet for fysisk. Puslespil eller pillearbejde, såsom perler a la disse, kræver koncentration, og at børnene sidder stille i deres flysæder (tip: kan laves på flysædets klapbord eller alternativt med din computer som underlag).

Små gaver undervejs på køre eller flyveturen

Forventningens glæde kan pacificere selv det mest urolige barn. Køb forud for jeres tur en masse små stykker legetøj, du kan pakke ind og have med i håndbagagen. Hvis du gør det til en tradition, at barnet får lidt små gaver undervejs, vil de have nemmere ved at acceptere en længere bil/tog eller flyvetur. For helt små børn, skal der ikke så meget til for at henlede deres opmærksomhed – her vil et indpakket lille stykke legetøj sprede glæde i lang tid.

Mad

Hvis I skal være ombord på flyveren i længere tid, så husk at forudbestille børnemenuer til børnene. Hav snacks og drikkevarer med i tasken, såsom juicebrikker (hvis disse ikke fåes gratis på lange udenrigsflyvninger), figenstænger, små rosinpakker, pølsegifter eller andet, som er nemt tilgængeligt og en favorit hos børnene.

Larm og propper i ørene

Propper i ørene er aldrig behageligt, og det kan være svært at forklare børn, hvordan de skal slippe af med dem igen. Derfor husk tyggegummi til de større børn – de vil synes det er spændende at opleve, og lige så spændende selv at kunne afhjælpe. Har du din baby med på flyveturen, kan du amme, mens i letter og stiger opad. Dette hjælper med at undgå propper i ørene.

Hjemmelige omgivelser

Husk at medbringe lidt hjemmelig hygge såsom dyne, sovebamse eller andet, der kan give ro og medvirke til at børnene føler sig trygge.

God rejse…

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *