Idylliske Island: 6 oplevelser, du absolut ikke må gå glip af, når du besøger Island

Island er så rig på oplevelser og muligheder, at landet skal opleves mindst én gang i livet. Tag et kig på listen nedenfor over topattraktioner på Island og kom godt fra start.

 1. Besøg den enorme Hallgrímskirkja
  I Reykjavik finder du den smukke og ikke mindst tårnhøje kirke, Hallgrímskirkja. Mærk suset i maven, når du står på toppen af det 74 meter høje tårn og har den smukkeste udsigt ud over Reykjavik, som det er muligt at få fra landjorden.
 2. Indånd den friske luft og føl de intense bølger fra Dettifoss
  Oppe nordpå finder du den nationale park, Vatnajökull. Her sprøjter og sprudler det helt utroligt livskraftige vandfald, Dettifoss, højlydt ned gennem en spinkel bugt. Følg den smukke og lange turistrute, Den Gyldne Cirkel, hvor du på vejen vil finde Dettifoss.
 1. Kontinentalpladerne bevæger sig – den kan du også gøre MELLEM dem!
  Få en oplevelse for livet og dyk i noget af det mest krystalklare vand, der findes, og tilmed også på det eneste sted, hvor det er muligt at svømme mellem kontinentalplader, nemlig i Silfra-forkastningen.
 1. Tag en dukkert i Myvatn
  Hvis du er til mindre turistspækket og tilmed også billigere bad i varme kilder, er Myvatn et must. Du får en oplevelse af at sidde i det dejligste, blødeste vand midt i den åbne natur. Slap helt af, mens du nyder denne varme kilde.
 1. Observer den smukke solnedgang ned over Jokulsarlon-lagunen
  Tag din kæreste i hånden og drag afsted til den smukkeste og mest romantiske solnedgang. Lyt til intetheden sammen, mens I ser solen forsvinde ned over isbjerge, der lige så stille rører på sig hen over den smukke Jokulsarlon-lagune.
 2. Se Nordlyset
  Under hele dit ophold på Island, skal du huske at holde øje med en klar stjernehimmel – der er nemlig stor chance for, at du vil få det smukke og farverige nordlys at se. Det er en magisk og fortryllende oplevelse, som du ikke kan gå glip af.
 3. Bag om Seljalandsfoss
  Har du nogensinde prøvet at stå bag ved et vandfald og observere gigantiske stråler smadre ned over fjeldene? Oplevelsen af at stå bagved de brusende bølger giver et sug i maven og en følelse af at være i live. Denne helt ekstraordinære oplevelse har du mulighed for at opleve, hvis du besøger vandfaldet Seljalandsfoss på Island.

 

Island er klart et besøg værd. Udover ovenstående er der er utallige af andre muligheder på Island, der også skal opleves som fx Den Blå Lagune – listen er lang! Når du lander hjemme i Danmark igen, er der slet ingen tvivl om, at du oven på de fantastiske naturskønne oplevelser vil føle dig som et nyt menneske igen og hvis du søger flere oplevelser i danmark, så tjek denne liste med oplevelsesgaver på gavespot.dk samt siden med gaver til ham.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *