Jag ordentligt for alles skyld

At jage er et af de allerældste erhverv, som vi mennesker overhovedet kender til. Det er noget, der har været med til at gøre os til det vi er i dag. Oldtidens jægere nød stor respekt og agtelse, fordi de var fuldstændig centrale i samfundets liv. Uden dem ville folket sulte og dø.

Den dag i dag er der stadig steder i verden, hvor jagt er den primære kilde til føde for mange samfund. Det gælder først og fremmest de steder, hvor der ikke er adgang til landbrugsjord, og hvor man ikke er i stand til at få mad på andre måder.

I den vestlige verden er jagt dog omgivet af en del kontrovers og kritik, da nogen mener, at det er forældet og at jagt bør betegnes som dyrplageri. Man må være en blodtørstig sociopat, hvis man kan ønske at jage og dræbe et sagesløst dyrt på en barbarisk måde.

Det er noget pjat. Jagtkritikere bør se indad og se hvordan deres eget kød bliver fremstillet. Se de store fabrikker, hvor kvæg, grise og fjerkræ lider en grusom død, efter et liv hvor de knap har haft plads til at bevæge sig. Et stykke vildt skudt i skoven, har haft et frit og rart liv, som slutter uden at dyret opdager noget, eller følger nogen frygt.

Jagt er helt i orden, så længe man gør det med respekt for naturen og de dyr der lever i den.

Vis respekt og lær dit håndværk

Hvis man skal jage skylder man dyret en hurtig og smertefri død. Sørg for at få taget dit jagttegn, så du har papir på at du kan håndtere dit våben, og ved hvor og hvornår du må jage. Der er mange gamle jægere, der gerne deler ud af deres viden og kan hjælpe dig med at blive en bedre jæger. Lad være med at være ham, der i frustration over en frugtesløs jagt begynder at skyde vilde katte, eller skyder hæmningsløst efter det første dyr du ser, uden at have et rent skud. Det ender blot med et skamskudt dyr, der lider en smertefuld død.

Hav dit udstyr i orden. Et godt gevær af en tilpas kaliber, det rigtige tøj og en god jagtkniv. Dette er et must, så ens bytte ikke kommer til at lide unødig last, ved nedtagelse.
Står man og mangler en ny jagtkniv, er det muligt at finde et stor og bredt udvalg her.

Hvis man står og skal rejse til udlandet for at jage i udlandet, vil det være en rigtig god idé at tjekket op på rejse reglerne for transport at jagtvåben og de givende jagtregler i det land man skal besøge.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *