Når du rejser meget: skattepligtig i Danmark?

Hvis du er blandt en af de mange, der rejser rigtig mange, så har du sikkert tænkt over, hvorvidt du er skattepligtig i Danmark eller ej. Skat er en rigtig kompliceret størrelse, der kun bliver endnu mere kompleks, hvis du ikke tilbringer meget tid i Danmark om året.

Derfor vil vi i denne artikel forsøge at kaste lys over nogle af de mange ting, der kan være afgørende for dine skatteforhold, når du rejser meget. Husk dog på, at du altid bør få vendt din sag med en rigtig skatteadvokat, der kan vurdere din individuelle forhold og rådgive dig på bedste vis. Råd om skat og skattepligt er meget personlige forhold, som bør vurderes i de forskellige personers situation. Vi kan kun anbefale, at du opsøger en advokat med speciale i skatteret.

 

Ejer du en bolig i Danmark?

En af de vigtigste ting, som din skatteadvokat nok også vil spørge ind til, er, om du ejer bolig i Danmark. Hvis du ejer en bolig i Danmark, vil du i mange situationer være skattepligtig i Danmark, også selvom du opholder dig i udlandet størstedelen af tiden.

Der er nogle undtagelser for denne regel, hvis man bl.a. Kan bevise, at man har bopæl og bor fast et andet sted, eller hvis man lejer sin bolig ud uden mulighed for opsigelse af lejen i en periode på mange år. Det vil en skatteadvokat kunne vurdere endeligt.

 

Hvor mange dage tilbringer du i landet årligt?

En anden ting, som skal med i overvejelsen, er, hvor mange dage du tilbringer i Danmark årligt. Generelt set medregnes al tid, du bruger i Danmark, herunder også korte ophold for at besøge familie og lignende.

Der er en tommelfingerregel om, at hvis du opholder dig mere end 180 dage årligt i landet, så er du også skattepligtig her. Men der er naturligvis igen også nogle undtagelser, men det er vigtigt, at du har en klar idé om, hvor tit du er i landet.

 

Tilknytning til et andet land

SKAT vil også se på din tilknytning til et andet land end Danmark. Hvis du har en meget klar tilknytning til et andet land og har familiemedlemmer og venner der, så vil det være nemmere at argumentere for, at du blot er i Danmark på besøg og derfor ikke skattepligtig i landet.

Men hvis du er dansk og har familie og venner her, så er det lidt sværere. Tag derfor en snak med nogle dygtige skatteadvokater og find ud af, hvor du står henne. På den måde kan de præcis vurdere din situation og dine skatteforhold. Du kan læse mere her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *