4 udfordringer til den aktive ferieform!

Flere vælger den aktive ferie, fremfor den traditionelle charterrejse. Dette viser en undersøgelse fra de 5 største rejseselskaber i Danmark. Verden byder på et utal af muligheder, når det kommer til aktiv ferie. Det kan dog være svært at finde frem til de smukke afkroge, som ofte er beliggende et stykke væk fra de turistede rejsemål.

De danske turister vil i stigende grad have mere ud af ferien, end bare at ligge ved poolen, og besøge den halvdårlige buffet på hotellet. Aktive ferier huskes ofte længere, da man får flere indtryk på en aktiv ferie fremfor en uge ved Poolen.

 

colima

Vulcan de Colimá – Mexico

Planlægger man en tur til Mexico, er en aktiv udflugt til Delstaten Jalisco et besøg værd. I denne delstat ligger byen Colima, hvor det kan anbefales at tage en tur ud til den aktive vulkan, Vulcan de Colimá. Vulcan de Colimá kan bestiges, men på grund af risiko for spontane udbrud, kan det anbefales at bestige den nærliggende vulkan, der ligger lige op til den aktive Vulcan de Colimá. Den døde vulkan der ligger lige op af den aktive, er ligesom Vulcan de Colimá lidt over 4300 meter høj. Dette giver den bestigende en oplagt mulighed for at se de spektakulære udbrud helt tæt på, men dog i sikkerhed for de fragmenter der skydes op i luften ved udbrud. Da vulkanen er aktiv, er der god mulighed for at se mindre udbrud, og røg fra den store vulkan.

 

4951218286_5573f06b34_b

De norske fjelde ved Stavanger

Ikke særlig langt fra Danmark har man muligheden for at se noget af den smukkeste natur, som norden har at byde på. I det nordlige Norge ligger Stavanger, der har flere utrolige seværdigheder at byde på.
Stavanger byder blandt andet på den international kendte ”the Rock” eller ”Preikestolen” som den også bliver kaldt i Norge. Det er muligt at blive kørt op til Preikestolen, men det er også muligt at bestige klipperne, der går op mod den berømte stol. Hvis man er til aktive udfordringer kan det derfor anbefales, at man tager en af de guidede turer, hvor man klatrer op ad de smukke klipper, for at komme op til Preikestolen, hvor man bliver mødt af en uimodståelig udsigt ud over Lysfjorden.

 

mt-_kilimanjaro_12-2006

Kilimanjaro – Afrika

Lidt uden for Tanzania ligger Kilimanjaro som oprindeligt er en gammel 5885 meter høj stratovulkan. Bjerget blev første gang besteget af geologen Hans Meyer, men har siden været et af de mest besteget bjerge i verden. Bjerget omfatter 3 vulkantoppe, hvilke giver mulighed for mange forskellige ruter op ad det store bjerge.

Bjerget byder ikke på en teknisk vanskelig bestigning, hvilket også har været med til at gøre netop dette bjerg til et populært rejsemål, for turister med ønsket om en anderledes ferie. Selvom selve klatringen ikke forbindes med en vanskelig tur, vil der være udfordringer, som det er vigtigt at man ikke ignorerer. Da bjerget er næsten 6000 meter højt, er man nødt til at respektere faren for højdesyge. Det er derfor vigtigt at have en guide med når bjerget skal bestiges, da højdesyge medfører forvirring, og man vil i den forbindelse have nemt ved at fare vild.

everest_kalapatthar_crop

 

Trekking tur på Mount Everest – Nepal

Mount Everest er verdens højeste bjerg med en højde på hele 8848 meter. Man skal være en utrolig trænet og erfaren bjergbestiger, for at måtte bestige bjergets fulde højde, da denne bestigning er utrolig farlig, og har kostet mange menneskeliv igennem historien.

Området omkring Mount Everest er et af de flotteste højlandsområder i verden, og det er muligt at bestige mange af de omkringliggende bjerge. Det er samtidig også muligt, at tage en trekking tur op til Mount Everest Base Camp, der ligger på vej op af bjerget. Denne tur kræver ikke den samme træning og erfaring, som hvis man skulle tage turen hele vejen til toppen, men dog en god fysisk form.

Selvom trekking turen op ad Mount Everest, ikke er lige så krævende som en bestigning af hele det enorme bjerg, er der stadig fare for højdesyge. Base Camp ligge 5500 meter oppe bjerget, hvilket gør at der kræves en guide med på turen, der kan hjælpe med vejvisning og akutte problemer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *