Rejsemål og aktiviteter i Caribien

Når man tænker på de caribiske øer, er der mange tanker der falder en ind. Alt fra eksotiske hvide sandstrande med palmer med eksotiske drinks i hånden til spændende kultur og sjove aktiviteter i og uden for vandet. Der er mange muligheder når det kommer til Caribien og de mange øer og lande har alle noget helt særligt at byde på. Vi har taget et kig på nogle af de bedste steder i Caribien og hvad de har at byde på.

Hovedstaden på Cuba

cuba havana

Cuba

Det største rejsemål i Caribien som samtidig er er et af de mest spændende. Efter at have været underlagt et stærkt kommunistisk styre er landet nu i en historisk vending åbnet mere op for omverden hvilket blandt andet inkluderer USA. Dette betyder at landet snart vil undergå en omlægning hvor det forventes at embargoen fra USA snart vil ophæves og landet vil undergå en modernisering. Dog er der stadigvæk masser af tid til at opleve landet i sin nuværende form med de ikoniske ældre biler, cigarer af højeste kvalitet, det pulserende liv i Havana og de eksotiske sandstrande.

Cuba er den største af øerne i det Caribiske øhav og har derfor også en stor diversitet af oplevelser. Havana er med sine ca. 2 millioner indbyggere den andenstørste by i Caribien kun overgået af Den Dominikanske Republiks hovedstad, Santo Domingo. Med sin store størrelse tilbyder Havana lidt af hvert. Her kan man blandt andet gå op opdagelse i det gamle Havana med ikoniske bygninger, besøg den ikoniske regeringsbygning ’El Capitalio’ eller gå en tur ned af strandpromenaden. Byen har rigeligt at se til og det samme gør sig gældende for resten af øen, hvor man føler sig skudt tilbage til tiden for en stund og kan koble helt af fra hverdagen.

Hovedstaden på De Amerikanske Jomfruøer, Charlotte Amalie

harbur

De Dansk Vestindiske Øer / De Amerikanske Jomfruøer

Selvom det snart er hundrede år siden at De Dansk Vestindiske Øer blev solgt til USA og blev omdøbt til De Amerikanske Jomfruøer, så er det meget normalt at vi i Danmark holder fast i det danske navn når vi omtaler øerne. Det er også et helt specielt sted at rejse til som dansker. Det er et tidligere koloniområde med en broget fortid med slavehandel, som dog stadigvæk har en stor danske kulturarv hvor øerne og tilhørende byer og områder har danske stednavne. Dette betyder for eksempel at man stadigvæk omtaler veje som ’gader’ og mange af indbyggerne har ligeledes danskklingende navne.

For danskere er det en oplevelse i sig selv at kunne opleve en del af den danske historie, hvor man for eksempel har mulighed for at opleve historiske steder som fx Fort Christian og Skytsborg (også kendt som Sortskægs tårn).

Ud over at have en del kultur der stammer tilbage fra den danske kolonitid, så er der selvfølgeligt også en del andre aktiviteter at lave på øerne, som ligesom de andre steder i Caribien inkluderer nogle helt fantastiske sandstrande og området som Tortola giver gode muligheder for at svømme med delfiner. I og med at området tilhører USA nu, så er engelske også det primære sprog, som gør det hele nemt i forhold til mange af øer og lande i området hvor spansk er det primære sprog.

bahamas

Bahamas

Bahamas

Bahamas er en ø-nation liggende i kort afstand sydøst fra Florida og består af 700 små øer.  Øgruppen er en del af det britiske monarki og er en af de rigeste lande hele Amerika-området fordelt per indbygger, kun overgået af USA og Canada, hvilket primært skyldes turisme der er den primære indtægt hvor 70% kommer fra krydstogsturister. Bahamas er grundet den store tilknytning til England og den tætte placering på USA en af de lettest tilgængelige destinationer at komme til i Caribien. Kulturen på Bahamas er meget særpræget og varierer meget efter hvilken ø man besøger. Sport er meget populær på øen hvor det traditionelle britiske sportsgrene som for eksempel cricket der primært dyrkes, mens de dog er mere amerikanske i tilskuersports hvor basketball, baseball og amerikansk fodbold er meget populært på øen.

Grundet den store tilgang af turisme er der også et væld af forskellige aktiviteter man kan udforske. Her kan man for eksempel hygge med aktiviteter som de flotte sandstrande, dykning, kitesurfing, svømning med delfiner eller for børnefamilier tage til den Disney-ejede ø Castaway Cay.

Bahamas her også et væld af fantastiske hoteller hvor man kan benytte tide. Det mest populære er ’Atlantis’ hotelområdet hvor der er et værd af aktiviteter, der blandt andet inkluderer flere badelande hvor det blandt andet er muligt at tage en tur i en lukket rutsjebane igennem et hajbassin. Atlantis har også flere aktiviteter der blandt andet omfatter diverse shows og et casino, som blandt andet bliver brugt til en af verdens mest populære pokerturneringer når PokerStars afholder sin PCA Caribbean Adventure der tiltrækker ekstra underholdning til den spillelystne.

Bahamas er med sin omfattende turisme og tilknytning til USA og England lettilgængelig og det er muligt at bevæge sig rundt udelukkende ved at snakke engelsk.

puerto rico

Puerto Rico med San Juan i baggrunden

Puerto Rico

Puerto Rico er blevet en af de nye populære destinationer i det caribiske øhav. Øen har en særlig tilknytning til USA og har en tilknytning til USA dog uden at være en fast del af USA. Øens største by er San Juan som byder på rig kultur og noget af den bedste mad i Caribien. Selve øen og området omkring sig byder på noget af den bedste natur man kan finde i området og er samtidig kendt for at tilbyde et væld af aktiviteter hvor der blandt andet er rige muligheder for hiking, dykning, kayak-ture og zip-lining. Man kan blandt andet tage en tur til Camuy River Cave Park hvor verdens største undersøiske flod har skabt et hulesystem på 220 huler, som helt klart er værd at udforske.

Puerto Rico er også kendt for at have nogle fantastiske forhold når det kommer til surfing, hvor man finder noget af de bedst surfing i Rincón nordvest for Puerto Rico

De Caribiske øer har noget at byde på for alle typer og hvert enkelt område byder på forskellige aktiviteter. De ovenstående er blot nogle af de eksempler på de mange øer og lande i Caribien og hvad de har at byde på. Det et nemmere end nogensinde før at komme til Caribien hvor der også så småt at ved at komme direkte forbindelser fra de danske flyselskaber til overkommelige priser, hvilket gør det hele meget nemmere og lægger op til at den næste ferie skal gå et smut til de fantastiske tropestrande og kultur på Caribien.

caribien

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *