Sådan får du solgt boligen, inden du flytter til udlandet

Står du og drømmer om at rykke ud i verden og prøve at leve i et andet land og opleve en ny kultur over en længere periode? Så er det bare om at komme af sted, for ingen bliver yngre, og tiden står ikke stille og venter på dig.

Men du står måske samtidig med en ejerbolig her i Danmark, du gerne vil have solgt? I denne artikel får du tre råd til, hvad du bør gøre og overveje, når du sælger din bolig og jagter drømmen om at flytte til udlandet.

Find en attraktiv salgspris

Det første, du bør gøre, er at undersøge, hvor meget din bolig skal sættes til salg for. Dette kan du naturligvis gøre i samarbejde med din ejendomsmægler, men det skader aldrig at forsøge at stemme egne forventninger af først.

Prøv derfor at vurdere din bolig ud fra nogle kriterier, der kunne have en potentiel købers interesse. Hvordan er nabolaget? Er der gode transport- og indkøbsmuligheder? Hvordan er mulighederne for familier med børn i dagsinstitution eller skole? Alt dette kan have indflydelse på, hvor meget en kommende køber er villig til at betale for din bolig.

Samtidig bør du også gennemgå din bolig med et kritisk øje. Er der nogle mangler og skader, der kan have afgørende betydning for fastsættelsen af en god salgspris? Din ejendomsmægler vil uden tvivl opdage det meste sammen med dig, men hvis du selv kan se åbenlyse elementer, kan du passende nå at investere i, at manglerne bliver udredt. Det kan give bonus ved det endelige salg.

Kontakt en boligrådgiver

Når du og din ejendomsmægler er ved at have en købsaftale på plads, og en kontrakt er ved at være klar, bør du sørge for at henvende dig hos en uvildig boligadvokat, som du kan finde på denne side. En købsaftale er tung på juridiske detaljer, der er lette at overse for en, der ikke har faglig viden inden for faget. For at sikre dig, at du ikke bliver mødt af grimme overraskelser, efter at du har underskrevet aftalen, bør du derfor alliere dig med en erfaren og velrenommeret boligadvokat. Det er afgørende, at du vælger en boligadvokat, du har tillid til, da det er din sikkerhed i handlen, der er på spil.

Vis din bolig fra sin bedste side

Det sidste råd omhandler selve det at fange potentielle køberes opmærksomhed. Det er vigtigt, at du sørger for, at køberne kan se sig selv i boligen, og at du formår at fremhæve dens potentiale. Derfor er det vigtigt, at du ved fremvisninger sørger for at rydde op og skabe rum og plads, så fantasien kan få frie tøjler. Dette gælder også, når der skal tages salgsbilleder af din bolig. Sørg for at afspejle kvalitet hele vejen igennem.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *