Sådan starter du din egen rejseblog på 30 minutter

24Rejser.dk er en rejseblog. Jeg skriver om de rejser jeg er på, hvor jeg kommer hen, gode tips til din tur og meget mere.

Med rejsebloggen har jeg mødt flere spændende mennesker, er blevet medlem af Danske Rejsejournalister (også takket være en anden rejseblog, jeg har) og det giver i det hele taget oplevelser.

Det kan du også opleve.

I den her artikel viser jeg hvordan du kommer i gang som rejseblogger, hvad der er værd at være opmærksom på og hvilke muligheder du har for senere faktisk at tjene penge på det.

Er du klar?

Grib dig en kop kaffe og så kører vi:

Pris for en rejseblog per år og opsætning

Lad os starte med hvor meget det kommer til at koste dig – eller hvor lidt, det faktisk er.

Du kan få en gratis rejseblog ved at bruge software som WordPress.com. Her får du et ”underdomæne” på WordPress som ’minrejseblog.wordpress.com’. Der er dog flere grunde til, at vi anbefaler dig i stedet at købe dit eget domæne med et webhotel:

  • Du har selv fuld kontrol over din side – med WordPress.com og andre bloggingsoftwares er du begrænset af, hvad platformen tilbyder dig
  • Domænet er dit eget og du risikerer ikke at blive lukket ned af andre
  • Og så ser det pænere og mere professionelt ud – du kan opleve problemer med at få sponsorerede indlæg, hvis du ikke har dit eget domæne at vise frem

Et domæne koster 45 kroner om året. Det er penge, du betaler direkte til DK-Hostmaster.

Derudover skal du have et webhotel. Hvis du finder et billigt webhotel kommer det til at stå dig i cirka 200 kroner om året.

Efter at have købt webhotel og domæne anbefaler vi at du installerer WordPress. Det kan du installere på dit eget domæne og så har du fuld kontrol i modsætning til hvis du benytter det gratis WordPress.com til din rejseblog.

Du har mulighed for at købe plugins (udvidelser af funktionalitet) og temaer (hvor du ændrer udseendet på din rejseblog) løbende til din side. Siden det er valgfri udgifter er de dog ikke taget med her.

Prisen for en rejseblog per år – cirka 250 kroner. For år tilbage var den pris meget højere!

Sådan kommer du i kontakt med virksomheder

Undertegnede på tur med Shinkansen-toget i Japan fra Tokyo til Nagano station.
Undertegnede på tur med Shinkansen-toget i Japan fra Tokyo til Nagano station.

Din rejseblog er sjov at skrive på i sig selv. Du deler dine erfaringer med andre og lærer andre rejseentusiaster at kende.

Det er dog endnu sjovere, hvis du også kan komme til at tjene penge på din rejseblog. Det kan lade sig gøre blandt andet med såkaldte sponsorerede indlæg.

Her betaler en virksomhed dig for at skrive om en given destination eller givent produkt.

Et eksempel kan være mine venner hos Helsebixen. De sælger kosttilskud til god flyrejse. De vil gerne udbrede kendskabet til disse produkter og derfor er det relevant for dem at tale med dig. Du skriver et indlæg og gør de der læser din blog opmærksom på produktet. Til gengæld betaler Helsebixen.dk dig nogle penge eller sender dig nogle produkter gratis.

HUSK: Forbrugerombudsmanden sendte for nyligt skærpede retningslinjer ud til danske bloggere. Hvis et indlæg er sponsoreret skal du oplyse om dette ved at kalde det ”Sponsoreret indlæg”, ”Anonnce” eller lignende. Det er vigtigt, da du ellers risikerer at komme i klemme med markedsføringsloven, der fortæller, at al reklame skal være tydelig og identificerbar som reklame.

Nogle gange ønsker virksomheden at betale dig for eksponering over for dine læsere – andre gange er det et link i forbindelse med virksomhedens arbejde med søgemaskineoptimering, der er tilstræbet. Tag en dialog med interesserede virksomheder og husk at de starter lavt, når de skal prutte om prisen.

Sponsorerede indlæg versus dine egne erfaringer

Vær opmærksom på hvilken ratio du tager sponsorerede indlæg ind versus dine egne indlæg.

Selv dine trofaste læsere kobler på et tidspunkt af, hvis det eneste de ser er sponsorerede indlæg (reklamer). Du kan med fordel vælge en grundregel, som at for hvert sponsorerede indlæg skal du have mindst 3 indlæg, der ikke er sponsorerede.

På denne måde bevarer du integriteten i din blog.

Sådan vokser du rejsebloggen

Du har nu en blog, du er i gang, måske er de første par indlæg solgt – lad os kigge på hvordan du vokser den yderligere.

Tips:

  • Bliv ved med at skrive flere indlæg. Jo flere du skriver, des flere potentielle ’indgangsvinkler’ er der for at dine læsere finder dig i Googles søgemaskine
  • Bliv medlem af Facebook-gruppen ’Danske Rejsebloggere’ og tal sammen med ligesindede
  • Og hav god kontakt til de virksomheder der kontakter dig, for der er god chance for at du kan lave et løbende samarbejde med dem.

Har du spørgsmål, tips og kommentarer til andre rejsebloggere? Skriv dem gerne i en kommentar til indlægget herunder så vi alle kan blive klogere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *