Scooter fra Chiang Mai til Bangkok

Har du set den episode af Top Gear, hvor de 3 værter køber hver en faldefærdig motorcykel og kører gennem Vietnam?

Det er en af de mest underholdende ”specials” igennem de lidt over 20 sæsoner, de 3 værter når at teste biler i:

Du har faktisk mulighed for til en skarp pris at gøre Richard, Jeremy og James kunsten efter i Thailand.

I nordlige Chiang Mai har du mulighed for at leje en motorcykel hos en landsdækkende kæder, der lader dig aflevere samme motorcykel i Bangkok. Muligheden benyttes mest af turister, der ønsker at køre igennem det smukke land på egne vilkår, men også af enkelte lokale, der ikke bryder sig om hverken tog eller fly.

250-500 kroner om dagen

Det koster dig mellem 250 kroner og 500 kroner om dagen at leje en motorcykel – prisen afhænger i mindre grad af stand, for her bliver du ikke snydt i de store kæder, men i højere grad om hvor hurtigt, du ønsker den skal kunne køre.

I Thailand har du mulighed for at betale dig for de fleste trafikforseelser til en lav pris, hvis du bliver taget (om du kan lide det eller ej). Uden at anbefale det, så ved jeg, at mange udnytter forholdene dernede til at se, hvor hurtigt de kan køre. Det er farligt i et andet land med et hospitalsvæsen, der næppe er på højde med det danske.

Udover din motorcykel bør du købe en solid rygsæk, et par gode handsker og støvler. Hjem låner du. Du kan finde dit udstyr hos Outdoorpro.dk til en fornuftig pris.

Turen tager..

Turen fra Chiang Mai – hvis du ikke udnytter muligheden for at tage en detour og se den smukke natur – er på cirka 700 kilometer.

Du kan klare den i bil på en dagsrejse. På scooter og motorcykel, hvor du kører i et afslappet tempo og nyder naturen, er det en rejse på 3-4 dage. Det passer de fleste godt.

Jeg glæder mig selv til at prøve en dag – bon voyage!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *