Tag sikkert og billigt til Tyrkiet

Siden 2016 har der været en del politisk uro i det mellemøstlige land. Dette har naturligvis medbragt en del bekymring omhandlende hvor sikkert det er at rejse derned, når man blot leder efter en hyggelig og familievenlig feriedestination.

Bekymringerne har gjort mange danskere annullere deres rejser til Tyrkiet, men deres tab kan være til din fordel. Mange rejsebureauer tilbyder nemlig afbudsrejser til mere end rimelige priser, og flere af dem giver dig også mulighed for forskellige sikkerhedsgarantier under din tur, så du blot behøves at bekymre dig om hvornår du næste gang kan nå en tur ned til en af de mange lækre badestrande.

Så mange byer – så lidt tid

Tyrkiet har alt til enhver turist. Du kan finde alt lige fra farverige storbyer til turistbyer fyldt til randen med historie og vigtig kulturarv. Lige præcis den store variation, er nok hvad der i første omgang har gjort Tyrkiet til et så populært rejsemål, da der er noget for alle slags turister, ligegyldigt om du flygter til syden for at slappe af eller i jagten på nye oplevelser.

Hvis du læner dig mere over mod den stilfærdige turist, så er den lille havneby Cesme, et oplagt rejsemål. Her finder du fine badestrande, og rig mulighed for afslappende aktiviteter såsom windsurfing eller bådudflugter. I nærheden af Cesme finder du også nogle spændende øer du kan bruge en eftermiddag på at udforske, inden du vender tilbage til fastlandet.

Hælder du mere til den eventyrlystne side, så burde du måske hellere besøge den tyrkiske by Kas. Bag Kas finder du nemlig Taurus bjergene – en smuk samling af tre bjergkæder, der separerer Tyrkiet fra det centralplateau der udgør store dele af Anatolien (også kaldet Lilleasien).

Udover at du selvfølgelig kan tage på en frisk vandretur op ad disse bjerge, så tilbyder Kas dig også en række af forskellige aktiviteter såsom paragliding, mountainbiking eller tandemture.

Gå aldrig i seng på tom mave

Hvis der er noget Tyrkiet helt sikkert kan tilbyde dig, så er det god mad. De har både asiatisk, fransk, italiensk og selvfølgelig også traditionel tyrkisk mad. Ja, du kan sågar finde restauranter i de store turistbyer, der sælger gode gammeldags danske frikadeller eller den kendte tyske ret ’frische forellen’ (frisk ørred).

Tyrkisk madkultur bærer præg af mange af de træk vi associerer med mellemøstlig/asiatisk madlavning. Lækre krydderier, fladbrød og godt med grøntsager. Döner kebabben er nok den tyrkiske ret der er absolut mest udbredt i Danmark, da den kan findes i enhver grillbar.

Udover dette er der helt sikkert en del retter der er meget udbredte her i Danmark, som du slet ikke vidste var tyrkiske. Vidste du fx at hummus stammer fra Tyrkiet? Eller hvad med fyldte peberfrugter, shawarma eller det vi i Danmark kender som rød linsesuppe?

Når man dykker lidt ned i det, er der faktisk overraskende mange tyrkiske retter, der har fundet vej ind på de danske menukort, og de kan selvfølgelig også opleves i deres hjemland. Vil du gerne opleve noget nyt, findes der også et utal af knap så dansk-kendte retter, du har rig mulighed for at prøve af, når du alligevel tager en tur til Mellemøstens navle.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *