Tax-free i lufthavnen – kan det betale sig?

I det øjeblik du er færdig med sikkerhedstjekket i Kastrup Lufthavn, bliver du mødt af ”tax free shoppen”.

Her kan du købe alkohol, parfume og lækre ting og sager – både til dig selv, eller hvis du lige er landet og har glemt gaven til dine nærmeste, der venter derhjemme.

Spørgsmålet er så bare:

Hvis du alligevel ved, du skal have en ny flaske whisky eller en god parfume med hjem, er det så lufthavnen, du skal købe den i?

Billigere end butikker

Tommelfingerreglen er, at lufthavnens shop er 20 % billigere end de fysiske butikker. Det gælder både alkohol, parfume og hvad der ellers sælgers.

Hvis dit alternativ er at købe ind i Magasin, kan der derfor være mange penge at spare.

Vær opmærksom på, at dette gælder for tax free-shoppen – og ikke nødvendigvis de andre butikker, der har lejet sig ind i Københavns Lufthavn. Alle ved eksempelvis, at lufthavnsmad er den dyreste, du næsten kan få fingre i.

Københavns Lufthavn siger selv, at de er 20 % billigere end byen, når du skal købe varer.

Men hvad, hvis du ikke køber ind i byen?

Internetter er billigere

Det betyder dog ikke, at lufthavnen også er det ultimativt billigste sted at handle ind. Vi har jo også internettet.

I de danske webshops finder du dine varer til cirka samme pris som i lufthavnen. Det gælder i særlig grad, hvis du handler ind i nicheshops som fx Whisky.dk. Jeg tør næsten love, du finder din næste gode, røgede flaske billigere her, end du ville i lufthavnen.

Du kan også finde dine varer billigere i udlandet og handle dem hjem ved hjælp af internettet. Ulempen her er, at du lægger pengene udenfor Danmark.

Ikke reelt shoppingalternativ

Du skal have en gyldig flybillet for overhovedet at få adgang til tax free-shoppen – eller i det mindste skal du lige være landet fra et andet fly.

Kan du ikke prale med nogle af de ting, så er tax free-shoppen i lufthavnen ikke et reelt alternativ til at shoppe i byen eller på internettet.

Men hvis du ”alligevel er i lufthavnen” og ser en flaske alkohol, en lækker trøje eller en stor pose slik, så giv den gas – for du bliver i hvert fald ikke snydt (før du køber en pizza til 150 kroner)!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.