Tips til at rejse med spædbørn

Det kan være en udfordring at rejse med spædbørn, især hvis det er første gang. Det er mange ting, der er vigtige, at medbringe samt kan det være en stressende tanke, hvis barnet nu kommer til at være et af de børn på flyet, der græder hele vejen. For at gøre oplevelsen behagelig for alle parter, har vi her et par råd, der kan forberede dig bedst muligt, hvis I skal flyve til destinationen.  

Før rejsen

Pak i god tid! Der er mange ting man skal huske at have med når man rejser med et spædbarn. Lav fx en liste over hvilke ting du bruger i løbet af en dag, da man hurtigt kan glemme nogle ting, hvis man hastepakker kort inden I skal afsted.

Der er en risiko for at jeres bagage ikke kommer frem sammen med jer på rejsemålet. Pak derfor de vigtigste ting i håndbagagen, som du ikke kan undvære og så du ikke behøver at skulle tage ud og shoppe det hele. Pak bl.a. bleer, babyalarm, aktivitetstæppe, solcreme, et førstehjælps-kit og babymad. Så er du sikker på du kan klare dig uden kufferten i hvert fald i en enkelt dag.

Desuden er det vigtigt at medbringe en barnevogn, der kan klappes nemt sammen, så den er nem at transportere.

På rejsen

Vær opmærksom på, at det ikke er alle flyselskaber der tillader børn under 2 år at få tildelt deres eget sæde. Du skal derfor have barnet på skødet. Medbring derfor også en babydyne eller tæppe med på flyet samt kan det være meget rart at have en slynge dit barn kan ligge i, så du er fri for at få ondt i armene af at skulle holde barnet hele vejen. Klik herfor at se et udvalg af babyslynger.

Du kan oftest bestille babymad på flyselskabets hjemmeside, ellers må man gerne selv medbringe fx babymos på glas med på flyet.

Husk at tilrettelægge amningen under flyletning og landing, da det udligner undertrykket, der skabes derunder.

Husk pusletaske og ekstra tøj for en sikkerhedsskyld. Det er muligt at skifte ble på flyet, da der findes puslepladser på toiletterne i flykabinen. Du kan oftest også få flypersonalet til at varme flasken med mælk op i en mikroovn.  

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *