Top 3 fodboldbyer i England

Her får du vores bud på top 3 fodboldbyer i England, som din rejsedestination på fodboldrejsen. Det er værd at vide, at prisniveauet for fodboldbilletter i England er samtidig et af de højeste i verden, især blandt topklubberne.

Der hersker ikke meget tvivl om, at England er fodboldens eget hjemland eller at det er populært som aldrig før, at tage på fodboldrejser til England, for at opleve de legendariske klubber og stadions.

  1. London

London er og bliver verdens fodboldhovedstad. Ingen anden storby i verden er hjemsted for så mange topklubber og fodboldstadions som London. For den fodboldrejsende er London en drømmeby at tage til på en forlænget weekend. Med så mange klubber, kan man typisk nå minimum to kampe live på en weekend, med lidt held og planlægning kan man måske nå hele tre kampe.

Klubber i London tæller storklubber som Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur og West Ham, men også klubber som Millwall, Fulham, Crystal Palace, Queens Park Ranger og mange flere i de lavere divisioner. Sidst men ikke mindst kan man opleve et af verdens måske mest berømte stadions i London, nemlig Wembley.

  1. Liverpool

Beatles-byen Liverpool i det nordvestlige hjørne af England er nummer to på listen. Merseyside-byen har store og stolte fodboldtraditioner, som en af de mest succesfulde i England. Liverpool er hjemsted for måske en af verdens mest berømte fodboldklubber, nemlig Liverpool FC, der spiller sine hjemmekampe på det legendariske Anfield Road. Bare 1 kilometer væk, og kun adskilt af parken Stanley Park, ligger Everton FC’s hjemmebane Goodison Park. Er man i Liverpool for at se fodbold, er der ingen undskyldning for ihvertfald ikke i det mindste at slå et smut forbi begge stadions. Lokalderbyet mellem de to klubber kaldes Merseyside-derby, opkaldt efter området. Et opgør som Evertons fans traditionelt set allerhelst vil vinde, gennem årene har de stået i skyggen af Liverpool FC, som især op gennem 1970’erne og 1980’erne vandt alt hvad der var værd at vinde.

Af sikkerhedshensyn spiller de to klubber aldrig hjemmekampe samme weekend. Vil man opleve flere kampe på en weekend i Liverpool, kan man tage eksprestoget i 32 minutter til nummer tre på listen…

  1. Manchester

Manchester er Englands tredje helt store fodboldby. Hjemsted for de ‘røde djævle’ fra Manchester United, som i 1990’erne vandt stort set alt hvad der var værd at finde.

Dengang var byens anden klub Manchester City knap så succesfuld, men efter de ejere har pumpet olie-milliarder i klubben og et nyt stadion, er succes på banen fulgt med. De to Manchester-klubber er efterhånden fast inventar i både toppen af den engelske Premier League, men også i europæiske topfodbold.

Målt på titler gennem tiden er United stadig den mest succesfulde af de to, men Citys ambitioner rækker mindst lige så langt. Som i Liverpool, spiller de to klubber heller aldrig hjemmekampe i samme weekend, og men er man på fodboldtur til byen, er det oplagt at nå endnu en kamp i Liverpool eller alternativt London (to timer i tog).

Læs mere om fodboldrejser på VisitFootball.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *