Top 3 ting at lave på Borneo

Borneo er kendt for sit rige dyreliv, mange solskinstimer og frodige regnskov. Et hav af oplevelser venter på Borneo, uanset om du elsker natur, by eller solbadning. Denne artikel giver dig top 3 over ting, du skal lave på Borneo for at komme omkring de mest karakteristiske dele af øen. Læs med og bliv klogere på, hvilke oplevelser du kan få på din næste rejse til Borneo.

1. Besøg en skøn strand

Det første, du bør krydse af din ‘Borneo-tjekliste’, er at besøge én af de smukke strande på øen. Der er rig mulighed for at stifte bekendtskab med de populære bounty-strande – både på den nordlige og vestlige side af Borneo.

Tanjung Aru strand

Stranden Tanjung Aru ligger i området omkring Sabah, der er en malaysisk delstat på Borneo. Den ligger tæt på byen, og der er derfor liv på stranden både dag og nat. Ønsker du luksus for alle pengene, kan du indlogere dig på ét af de luksuriøse resorts på Tanjung Aru eller blot nyde den offentlige strand. På Tanjung Aru er der rig mulighed for at fange en smuk solnedgang eller udforske den rolige natur omkring strandene. Tag et stort badehåndklæde med og begrav fødderne i det bløde sand.

Kota Kinabalu

I nærheden af Tanjung Aru finder du også byen Kota Kinabalu, som byder på flere lækre hoteller og resorts med placeringer langs vandet. Kota Kinabalu har flere smukke strande, det handler blot om at finde dem.

Kudat

I kategorien af smukke strande med fantastisk natur finder du Kudat, der ligger i området omkring Borneos nordlige spids. Spidsen hedder på engelsk “Tip of Borneo” og kan besøges på alle tider af døgnet. Ved spidsen finder du en stenskulptur, som markerer, at du befinder dig ude på spidsen af Borneo. Men hvad der også tiltrækker mange, er den imponerende strand, der strækker sig fra spidsen og længere mod syd.

 

Her finder du det, der ligner en urørt bounty-strand, takket være det krystalblå vand og kridhvide strandsand. Langs spidsen af Borneo er der meget grønt og frodigt, og det gør strandområdet endnu mere tiltrækkende end længere sydpå, hvor det ofte er byer og veje der ligger bag strandene.

2. Oplev naturen på et hængende hår

Du må ikke snyde dig selv for at opleve Borneos vilde natur på den ene eller anden måde. Én måde, du kan gøre det på, er ved at tage på en såkaldt ‘hængebro-tur’. På engelsk kaldes det en Canopy Walk, og det består i, at du går en tur på en hængebro for at udforske regnskoven fra højderne. Det er en bjergtagende oplevelse, der er alle forundt, og det giver et indblik i, hvordan naturen kan ses fra helt nye vinkler.

 

Den såkaldte hængebro-tur kan du tage på, hvis du er nær Kinabalu Park, der ligger på den nordligste side af Borneo. I Kinabalu Park finder du naturligvis også Gunung Kinabalu, som er Borneos højeste punkt med sine 4095 meter og et smukt bjerg, der er værd at bestige. Du kan købe ture, hvor du bestiger bjerget over to dage.

3. Se de hvide Mulu-sten

I Gunung Mulu nationalpark på Borneo kan du både opleve mystiske grotter og smukke naturfænomener. Gunung Mulu er særligt kendt for sine ‘pinnacles’, som er en form for stenspyd. Stenene stikker op fra jorden og er på højde med de højeste træer i parken.

 

Disse kalksten spidder op som hvide spyd, og de er omkring 40-90 år gamle. Det er en smuk og samtidig spektakulær formation, der ligner noget fra en anden planet – og det er svært at finde noget på Moder Jord, som kan sammenlignes med Mulu-stenene.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *