Tre steder at tage på weekendferie

Danskerne lider af kollektiv rejsefeber siden man i år regner med at rekordmange danskere i år vil tage til udlandet for at holde ferie. Årsagen til denne stigning skyldes først og fremmest at det er blevet lang mere almindeligt at tage flere kortere rejser såsom weekendophold. Og dette giver god mening da der er rekordmange flyafgange fra de danske lufthavne hvilket gør at man hurtigt kan komme af sted om fredagen og stadig være hjemme igen om mandagen eller måske tirsdagen. Jeg er selv en flittig bruger af dette koncept da jeg ofte kan trænge til at komme lidt væk fra det hele. Så hvis du selv mangler lidt inspiration til den næste rejse kommer der her tre gode bud på en weekendtur.

1: Barcelona – fodbold og tapas i verdensklasse

Hvis man er til fodbold og spanske specialiteter så er Barcelona en rigtigt godt sted at tage på weekendtur. Man kan flyve hele året rundt fra både København og Billing og en tur/returbillet koster oftest under 3000 kroner. derudover er der masser af billige hoteller så det kommer ikke tl at koste det hvde ud af øjnene. Derudover byder byen på masser af både museer, fantastiske restauranter og ikke mindst fodboldholdet F.C. Barcelona som skal opleves live på Camp Nou hvis man er en rigtig fodboldelsker. Som en sidste ting er Barcelona også en god destination hvis man trænger til lidt sol da vejret altid er varmt og så kan man lynhurtigt tage på stranden hvis man er til det.

2: Bruxelles – tegneserier og chokolade til op over begge ører

Hvis man i stedet vil på en lidt kortere rejse kan man overveje at tage en tur til Bruxelles i Belgien. Byen er langt bedre end dets omdømme og hvis man er glad for chokolade så skal man forbi Bruxelles hvor man nærmest får det smidt i hovedet. Derudover er Bruxelles et sandt Mekka for museer. Her skal man især tage ud og se Tintin museet hvis man nogensinde har siddet foran fjernsynet i 1990’erne og fulgt den gæve rapporters mange eventyrer. Sidst på aftenen kan man meget passende slukke tørsten i en af de mange tusinde øl der findes i øllets hovedstad. Og sidst men ikke mindst er Grand Place i det centrale Bruxelles et af de smukkeste pladser i Europa og bestem et besøg værd. Bruxelles er derfor lige hvad man skal bruge hvis man gerne vil træde ud af den travle hverdag og ind i et eventyrland af øl, chokolade og tegneserier. Flyveturen tager kun 90 minutter hver vej så man kan få det maksimale ud af sin weekend.

3: Oslo – en weekend med shopping

En anden både billig og smart måde at tage på ferie på er ved at tage med Oslobåden til ja du gættede det Oslo. Dette er både særdeles billigt og ved at rejse om natten kommer man ikke til at ’spilde’ sin tid med transport. Selvom Oslo har et ry for at være en dyr på er det dog et fantastisk sted at shoppe så hvis du skal have fyldt en kuffert med tøj vil jeg varmt anbefale denne mulighed.

Hvis du selv gerne vil overraske en du kender med en rejse vil jeg anbefale dig at købe et gavekort. Du kan finde et stort udvalg af gavekort til weekendophold i hele Europa på denne side.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *