Tre ting man glæder sig til at komme hjem til efter en lang rejse

”At rejse er at leve.” I kender sikkert alle H.C. Andersens berømte citat fra 1855 og jeg bruger det også selv på denne blog af en simpel grund: det er et tidsløst udsagn og det sidder selv efter mere end 150 år, lige i skabet.

Nu har jeg her på siden skrevet flere indlæg om rejser til både Asien og Caribien og selvom verdenen udenfor Danmarks grænser har meget at byde på, og det at rejse er med til at udvikle en både fagligt og personligt, så er der altid noget, som man glæder sig til at komme hjem til igen.

At rejse sætter nemlig mange ting i perspektiv, og derfor har jeg med udgangspunkt i netop H.C Andersens berømte ord, lavet denne korte oversigt over fire ting som de fleste af os glæder os til at komme hjem til efter en lang rejse eller et længerevarende udlandsophold.

  1. Dansk mad – rugbrød med leverpostej

Et af de mest spændende oplevelser man kan få på en rejse, er det at stifte bekendtskab med en anderledes madkultur. Hvad enten det er argentinske bøffer, spanske tapas, vietnamesiske tigerejer eller en cubansk Cuba Libre, der får din mund til at løbe i vand, og din mave til at rumle, så er dansk mad oftest en af de ting man kommer til at savne hurtigst i løbet af en længere rejse.

Det skyldes nok vores nedarvede madkultur, men jeg får næsten altid lyst til at sætte tænderne i en gammel dansk leverpostejsmad efter et par uger – og når jeg som regel vender hjem efter en lang ferie, så  er rugbrød det første der ryger ned i indkøbskurven.

  1. Venner og familien.

Det giver sig selv at afsavnet af venner og familien uundgåeligt vil melde sig. Men dette er nok ikke tilfældet, hvis du blot er af sted på en kort charterferie til Spanien eller Grækenland. Til gengæld mærker man det i noget højere grad, hvis man er ude at rejse i en måned eller mere. For at vende tilbage til H.C. Andersen og hans citat, så var det også ifølge ham selv især vennerne, der gjorde at han altid fandt en vej tilbage til Danmark – og hvem kan være uenige i det?

  1. Ens egen seng

Den sidste ting på listen og en ting som jeg kommer til at savne, hver gang tager ud at rejse – også uanset hvor lang tid jeg er af sted. Man kan være både heldig og uheldig med hotelværelser, men næsten uanset hvad, så kommer jeg altid til at savne min egen seng. Man kan ofte mærke det i ryggen, når man har sovet i en seng der ikke er helt ideel for ens egen ryg. Min oplevelser har derfor ofte været at det bedste at komme hjem til – i sidste ende er ens helt egen seng.

Uanset hvor godt et hotel jeg sover på, så tænker jeg altid på endnu et gammelt velkendt ordsprog, der hedder ’Ude godt, hjemme bedst’.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *