Weekendtur til New York

New York – The City that never sleeps – The Big Apple, kært barn har mange navne. Den enorme storby, der breder sig ud over Manhatten i New York, er en seværdighed for hele familien. Byen har så meget at byde på, men det kan være svært at nå det hele. Dette er en simpel guide til, hvad man i hvert fald skal nå på turen til New York.

Flypriser presset i bund

Tidligere var det enormt dyrt, at komme en tur til New York, men den øget efterspørgsel, samt de generelt faldende flypriser har medført, at man ganske billigt kan komme en tur til en af verdens vildeste storbyer.
Det er i dag muligt, at flyve direkte fra København til en af New Yorks lufthavne for omkring 3000 kroner, og i nogle tilfælde endnu billigere. Det er endda muligt med xcse.dk at finde den billigeste finansieringsmåde, hvis man ikke har lyst til at slippe det forholdsvis beskedne beløb, for flybilletterne på en gang.

Freedom Tower

I 2001 skete det helt forfærdelige terrorangreb midt i New York, der tilintetgjorde de to tvillingetårne, som udgjorde World Trade Center. Det har taget mange år at komme sig over den forfærdelige hændelse, men man har nu bygget et symbol i form af et nyt World Trade Center – nemlig Freedom Tower også kaldet One World Trade Center. Det nye storslået tårn blev færdigt og åbnet i november 2014, og er nu tilgængelig for både ansatte og turister, hvis der bestille en guidet tur.

MOMA – Museum Of Modern Art

Museum Of Modern Art forkortes med MOMA og danner rammerne for et stort museum, der årligt har mange forskellige udstillinger, der helt sikkert er en tur værd. MOMA har mange udstillinger kørende samtidig, hvilket gør det muligt at finde noget for hele familien.
MOMA ligger cirka midt på Manhatten tæt ved Central Park, hvilket gør det oplagt at kombinerer en tur til disse 2 sammen, hvis tiden er knap.

Frihedsgudinden på Liberty Island

Frihedsgudinden blev givet som en gave fra Frankrig i 1886, som en gestus for venskabet mellem de to nationer. Statuen står på en Ø ud for havnen i det sydlige Manhatten, hvor det både er muligt at se hende fra havnen og på guidet turer.

Frihedsgudinden er er et imponerende syn, som man helt sikkert skal gøre sig en tjeneste at få set, når turen går til New York. Det skal dog siges, at der ofte er utrolig lange køer til de både, der sejler ud til øen hvor frihedsgudinden står på. Det kan derfor anbefales, at bestille tid i forvejen, så man derved slipper for at stå i kilometerlange køer. Kø problemer er ofte et problem i højsæsonen, hvor turister fra hele verden er at finde i den enorme by.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *