Sommeren er ved at gå på hæld, uden vi rigtig har haft en ordentlig sommer i Danmark. Måske du har taget en ferie sydpå for at samle D-vitamin og varme til de kolde efterårs- og vintermåneder, der kommer. Måske du også har tænkt, hvorfor man bor i et land, hvor det er koldt, regner og blæser det meste af året.
Men det står dig frit for at prøve noget andet. Der er mange, der tager springet og bosætter sig i udlandet enten for at arbejde eller studere. Men hvordan griber man lige det an, og hvad er der af muligheder, hvis man vil bo i udlandet?
Studér i udlandet
Er du stadigvæk i gang med studierne, eller er du endnu ikke begyndt endnu, så har du en gylden mulighed for at kombinere studie og udlandsophold. Din uddannelsesinstitution har sikkert en samarbejdsaftale med en udenlandsk uddannelsesinstitution, hvorved du får undervisningsgebyret betalt. Derudover har du mulighed for at tage din SU med og kan desuden søge forskellige studielegater. Vær ude i god tid, da papirarbejdet kan tage tid at få på plads, og du derudover skal tage en TOFL test for at dokumentere dine engelskkundskaber.
Tag på højskole i udlandet
Er du blevet færdig med en ungdomsuddannelse og vil gerne se lidt andet, før du skal læse videre, er Højskole en perfekt måde at få dyrket dine interesser, få nye venskaber, få vished om, hvad du kunne tænke dig at studere senere hen eller bare få en fantastisk tid uden lektier og eksaminer.
Flere danske højskoler tilbyder et højskoleophold i udlandet, såsom i Costa Rica, Thailand, eller på Zanzibar, som varer mellem 2-5 måneder, hvor du får undervisning i bestemte fag, samtidig med du får oplevelser udover det sædvanlige.
Find et arbejde i udlandet
Er du allerede færdiguddannet, kan du søge job i udlandet som retter sig mod din faglige profession. Måske din arbejdsplads har datterselskaber eller samarbejdspartnere i udlandet, hvor du kan blive udstationeret?
Har du blot en ungdomsuddannelse kan vejen frem være et ufaglært job som eksempelvis Au Pair eller handicaphjælper. På www.eures.dk finder du forskellige jobmuligheder, både hvis du er uddannet eller ufaglært.
En anden mulighed er at slå sig ned som freelancer. Her kan du ernære dig som eksempelvis tekstforfatter eller indenfor online Marketing. Alt du behøver er en computer og en sikker internet forbindelse, så kan du i realiteten arbejde hvorfra, det skal være.
Har du endnu ikke en videregående uddannelse, kan du opkvalificere dig ved at tage et 6-ugers kursus indenfor alt lige fra IT til online markedsføring. Det giver dig et forspring i køen og et godt fundament for at varetage en lang række jobs også i udlandet.